3.4.2012 12:18

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο της Future Library

 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία FutureLibrary, η διεξαγωγή του τριήμερου σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Μαρτίου, στη Βέροια, με σκοπό να προετοιμάσει βιβλιοθηκονόμους από όλα τα μέρη της Ελλάδος για τη διεξαγωγή της καλοκαιρινής εκστρατείας με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα την Βιβλιοθήκη», για μικρά και μεγάλα παιδιά. Στόχος της εκστρατείας είναι να προωθήσει την ανάγνωση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους μελλοντικούς χρήστες των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών.
 
Για τρεις ημέρες, 100 βιβλιοθηκονόμοι από 80 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες, πλαισιωμένοι από μια πλειάδα εθελοντών, συναντήθηκαν στη φιλόξενη αγκαλιά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, γνωρίστηκαν, αισθάνθηκαν ότι δεν είναι μόνοι, δημιούργησαν δεσμούς, ενίσχυσαν τις γνώσεις τους, την αυτοπεποίθησή τους και μοιράστηκαν το όραμα του FutureLibrary για ένα ελπιδοφόρο αύριο, που αντιστέκεται σε όσα η απαισιοδοξία της καθημερινότητάς μας θέλει να πιστεύουμε τα τελευταία χρόνια.
 
Με τα εφόδια που απέκτησαν θα μπορέσουν να συστήσουν μια κοινότητα βιβλιοθηκών μέσα στην οποία θα συνεργάζονται, θα μοιράζονται ανησυχίες, σχέδια, και όνειρα, θα έχουν το θάρρος, τη θέληση αλλά και δεξιότητες και υποδομή για να δουλέψουν συλλογικά. Οι βιβλιοθήκες δεν θα αντιμετωπίζονται ως στεγνές, απόμακρες αποθήκες με βιβλία, αλλά ως τόποι συνάντησης και διάδρασης ανθρώπων και ιδεών, ως καταφύγια δημιουργικότητας και μάθησης. 
 
Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν 7 βιωματικά σεμινάρια για τους τρόπους και τις τεχνικές που οργανώνεται μια εκστρατεία, για τα μικρά μυστικά της αποτελεσματικής επικοινωνίας ενός γεγονότος στα ΜΜΕ, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για παραδείγματα δράσεων που εμπλέκουν δημιουργικά στις εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών, ακόμη κι αν διαφέρουν πολιτισμικά, για θεατρικές και εκπαιδευτικές τεχνικές που απελευθερώνουν τη φαντασία και οξύνουν το δημιουργικό στοιχείο της ανάγνωσης ενός βιβλίου και της έννοιας της μάθησης. Τέλος, εκπαιδεύτηκαν στη χρήση του κοινωνικού δικτύου FutureLibrary (http://www.futurelibrary.gr/) με σκοπό να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ