4.9.2014 12:40

«Όλοι πληρώνονται από τον Δήμο»

Αντιπολιτευτικές βολές με φόντο τις αντιμισθίες

Την πρώτη απάντηση του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου σχετικά με τις αντιμισθίες των νέων αντιδημάρχων. Όπως σημειώνει ο συνδυασμός Λαμπρινούδη: «σύμφωνα με τον 3852/2010 Νόμος Καλλικράτη όπως τροποποιήθηκε με σχετική Υπουργική απόφαση ( το γνωρίζουν εξάλλου και οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου) όλοι οι Αντιδήμαρχοι πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που κατέχουν θέση στο δημόσιο και ορίζονται ως  Αντιδήμαρχοι, αποσπώνται από την υπηρεσία τους και τα αντιμίσθιά τους καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου, ενώ οι συνταξιούχοι οφείλουν να επιλέξουν μεταξύ της σύνταξης και της αντιμισθίας.

Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν Αντιδήμαρχοι με αντιμισθίες ή χωρίς αντιμισθίες. Όλοι πληρώνονται από τον Δήμο».

Προάγγελος αύξησης των ανταποδοτικών

Στην ίδια ανακοίνωση η μείζονα αντιπολίτευση απαντά και στις δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γ. Μπελέγρη στον «π» περί ελλείμματος στον τομέα της καθαριότητας.

«Η Δημοτική αρχή Λαμπρινούδη, τα 3 ½ χρόνια που είχε την ευθύνη του Δήμου, δεν έκανε καμιά αύξηση στα ανταποδοτικά και ο προϋπολογισμός ήταν πάντα ισοσκελισμένος. Εξάλλου σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠ.ΕΣ. στο νέο προϋπολογισμό, προϋπολογίζεις ότι έσοδα βεβαιώθηκαν και εισπράχθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Τα σχετικά δημοσιεύματα λοιπόν περί ελλείμματος στον τομέα καθαριότητας δεν ευσταθούν.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε, ότι καλλιεργούνται τέτοιες εντυπώσεις, για να προαναγγελθούν και να επιβληθούν αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας από τη νέα Δημοτική αρχή Βουρνού», καταλήγει. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ