4.9.2014 12:40

«Όλοι πληρώνονται από τον Δήμο»

Αντιπολιτευτικές βολές με φόντο τις αντιμισθίες

Την πρώτη απάντηση του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου σχετικά με τις αντιμισθίες των νέων αντιδημάρχων. Όπως σημειώνει ο συνδυασμός Λαμπρινούδη: «σύμφωνα με τον 3852/2010 Νόμος Καλλικράτη όπως τροποποιήθηκε με σχετική Υπουργική απόφαση ( το γνωρίζουν εξάλλου και οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου) όλοι οι Αντιδήμαρχοι πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που κατέχουν θέση στο δημόσιο και ορίζονται ως  Αντιδήμαρχοι, αποσπώνται από την υπηρεσία τους και τα αντιμίσθιά τους καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου, ενώ οι συνταξιούχοι οφείλουν να επιλέξουν μεταξύ της σύνταξης και της αντιμισθίας.

Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν Αντιδήμαρχοι με αντιμισθίες ή χωρίς αντιμισθίες. Όλοι πληρώνονται από τον Δήμο».

Προάγγελος αύξησης των ανταποδοτικών

Στην ίδια ανακοίνωση η μείζονα αντιπολίτευση απαντά και στις δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γ. Μπελέγρη στον «π» περί ελλείμματος στον τομέα της καθαριότητας.

«Η Δημοτική αρχή Λαμπρινούδη, τα 3 ½ χρόνια που είχε την ευθύνη του Δήμου, δεν έκανε καμιά αύξηση στα ανταποδοτικά και ο προϋπολογισμός ήταν πάντα ισοσκελισμένος. Εξάλλου σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠ.ΕΣ. στο νέο προϋπολογισμό, προϋπολογίζεις ότι έσοδα βεβαιώθηκαν και εισπράχθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Τα σχετικά δημοσιεύματα λοιπόν περί ελλείμματος στον τομέα καθαριότητας δεν ευσταθούν.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε, ότι καλλιεργούνται τέτοιες εντυπώσεις, για να προαναγγελθούν και να επιβληθούν αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας από τη νέα Δημοτική αρχή Βουρνού», καταλήγει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ