25.10.2016 0:22

"Όλοι μίλησαν, εκτός του Δήμου Χίου"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η Π.Ε.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Μέτρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος πρότεινε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων στην τελευταία συνεδρίασή της, στην οποία μετείχαν και εκπρόσωποι του συνδυασμού «Όλοι Μαζί για τη Χίο μας» του Πολ. Λαμπρινούδη.

Όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους, η συζήτηση επεκτάθηκε σημαντικά στις επιπτώσεις που έχει για τους κατοίκους των νησιών το πρόβλημα καθώς και η έξαρσή του.

Η Π.Ε.Δ. μάλιστα πρότεινε και τα παρακάτω μέτρα:

1)     Αυστηρός έλεγχος στις ΜΚΟ που δρουν ανεξέλεγκτα

2)     Η υπηρεσία ασύλου να συντονίζεται από την Περιφέρεια Β.Αιγαίου.

3)     Διαπιστώθηκε ότι η Ε.Ε δεν θα εγκρίνει την κατάργηση της VISAS για τους Τούρκους πολίτες και επιδιώκει την κατάρρευση της συμφωνίας με ευθύνη της Ελλάδας ή της Τουρκίας.

4)     Διαπιστώνεται ο διχασμός των τοπικών κοινωνιών με αφορμή το μεταναστευτικό

5)     Να σταματήσει ο Κος Μουζάλας τα περί ευθύνης των Δήμων για το προσφυγικό και να αναλάβει το κράτος τις ευθύνες του.

6)     Για καθαρά εθνικούς λόγους δεν πρέπει να παραμείνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Χίο.

«Τέλος διαπιστώθηκε ότι ενώ στην Λέσβο και Σάμο τα Δημοτικά Συμβούλια έλαβαν την απόφαση να μην δημιουργηθεί νέο Hot Spot, o Δήμος Χίου με προσωπική ευθύνη του Δημάρχου αρνείται να λάβει ανάλογη απόφαση...», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Συνδυασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

          

                                                                                                           

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ