27.9.2012 11:33

Όλοι μαζί δεν άφησαν περιθώρια παρερμηνείας

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η πρωτοφανής συμμετοχή στο συλλαλητήριο δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας: όποιος βουλευτής του νησιού ψηφίσει υπέρ του εφιαλτικού νομοσχεδίου, θα έχει βάλει κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Χίου.
 
Σήμερα ήταν όλοι εκεί, στην πλατεία και στους δρόμους του αγώνα,.
Οι επαγγελματίες και  έμποροι της Απλωταριάς που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, γιατροί του Σκυλίτσειου που έχουν εξαναγκαστεί σε επίσχεση εργασίας, οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφάλειας, υπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι  κάθε είδους υπό καθεστώς προλεταριοποίησης και άνεργοι, νέοι εργαζόμενοι των εξοντωτικών μισθών και ηλικιωμένοι των προσβλητικών περικοπών των συντάξεων.
 
Όλοι μαζί.
 
Διεκδικώντας, χωρίς κραυγές αλλά με βλέμματα που δεν άφηναν αμφιβολία για την αποφασιστικότητά τους, ένα τέλος στις λογικές  μνημόνιου, μια αρχή  προς  αντίθετη πορεία, για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα, την υπεράσπιση του μικρού και μεσαίου ιδιωτικού τομέα από το απολύτως ανεξέλεγκτο εθνικό και διεθνές κεφάλαιο που σήμερα οδηγεί τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της χώρας στην οικονομική εκπτώχευση και την ψυχολογική απόγνωση.   
Το μήνυμα ήταν σαφές προς τους απόντες βουλευτές, να σεβαστούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, γιατί δεν υπάρχει άλλο υπέρτατο από  τις ανάγκες της κοινωνίας .
Η Χώρα και η Χίος χρειάζεται  την κοινωνία  και τους πολίτες όρθιους και αισιόδοξους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ