25.1.2012 8:52

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Το περιθώριο βελτίωσης του νομοσχεδίου Σηφουνάκη για την καθολική απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές, διαφαίνεται από την απάντηση του υπουργού στην παρέμβαση 23 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και της Ε. Τσουρή.
Συγκεκριμένα ο υπουργός απαντά ότι «Δεν τίθεται θέμα ολοσχερούς κατάργησης εκτός σχεδίου δόμησης. Επίσης το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα  αφορά μόνο στην οργάνωση των χρήσεων γης που θα καθοριστούν με τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Ως εκ τούτου, η δυνατότητα εκτός σχεδίου δόμησης που αφορά και στην κατοικία δεν θα επηρεάζεται από τις διατάξεις του και τέλος το σχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση στο διαδίκτυο, με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων την 31η Ιανουαρίου 2012 και οι προτάσεις που θα διατυπωθούν, θα αξιολογηθούν και θα ληφθούν υπόψη στην τελική διαμόρφωση του Προεδρικού Διατάγματος.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ