11.4.2017 13:50

Όλα καλά με τον τουρισμό της Χίου λέει η Κουντουρά στον Ν. Μηταράκη

Σε γενικού τύπου απαντήσεις περιορίστηκε η Υπ. Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σχετικά με την αναφορά του Ν. Μηταράκη για την τουριστική καθίζηση των νησιών του Β. Αιγαίου.

Ενδεικτικά, από τις απαντήσεις που δόθηκαν, πρέπει να τονιστεί ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης δηλώνει αναρμόδιος, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού αναφέρει ως κύριο θετικό μέτρο την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του νησιωτικού ΦΠΑ ως το τέλος του 2017. Επιπλέον, ενημερώνει για 252 ταξίδια εξοικείωσης για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, εκ των οποίων τα 41 αφορούν τα νησιά Κω, Σάμο, Χίο και Λέρο, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένα τι ακριβώς έγινε για τη Χίο.

Ο κ. Μηταράκης, έπειτα από την λήψη των εν λόγω απαντήσεων, δήλωσε: "Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Τουρισμού "στη Χίο όλα βαίνουν καλώς", ενώ το σημαντικότερο επίτευγμά τους είναι η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του νησιωτικού ΦΠΑ για μερικούς μήνες, μέτρο το οποίο πρότεινε και επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όμως, αγνοούν την πραγματικότητα, την τεράστια μείωση αφίξεων, την τεράστια μείωση κρατήσεων και απλά αρκούνται σε λόγια και εξαγγελίες. Επιτέλους, πρέπει να προχωρήσουν σε πράξεις και να σταματήσουν να εξαντλούν τις αντοχές των κατοίκων και των επιχειρήσεων της Χίου".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ