28.2.2012 10:03

Όλα ή τίποτα

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΕΚ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν εκπνεύσουν τα χρονικά περιθώρια απομένει για να γνωρίζουμε αν η επέκταση του αεροδρομίου της Χίου θα πάρει το πιο κρίσιμο φιλί ζωής, υπερπηδώντας το κορυφαίο αγκάθι των απαλλοτριώσεων, ή θα κλείσει οριστικά ο φάκελος, που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και τρεις δεκαετίες.
Δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστούμε ότι Ελ. Τσουρή και Κ. Μουσουρούλης έχουν … κατασκηνώσει στο τυπογραφείο του Φύλλου Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και αναμένουν εντός της ημέρας τη δημοσίευση – επικύρωση της υπουργικά απόφασης, χωρίς την οποία όσα προηγήθηκαν μετατρέπονται σε δώρον άδωρο.
Να σημειωθεί ότι με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα ή ακόμα και αυτοπρόσωπη παρουσία των ίδιων των βουλευτών στις αρμόδιες υπηρεσίες έγινε εφικτό αυτό που αρχικά φάνταζε σαν άθλος, όταν ανακοινώθηκε η αρχική συμφωνία χρηματοδότησης των απαλλοτριώσεων. Στην ουσία επιβεβαιώθηκαν όσοι επέμεναν ότι κλειδί στην υπόθεση ήταν η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία, για πρώτη φορά με την ενασχόληση της 30 χρόνια με την υπόθεση έριξε αληθινό βάρος και δούλεψε συγκροτημένα για το θέμα.
Όμως, αν κάτι στραβώσει και για οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρξει δημοσίευση στο ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης, όλα όσα προηγήθηκαν πηγαίνουν στράφι. Για αυτό και η σημερινή μέρα θεωρείται η … μεγαλύτερη του πολέμου και θα κρίνει αν το νησί μας στην επέκταση του αεροδρομίου του αποκτά … δικαίωμα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ