14.8.2012 10:17

Οίκος Ναύτη όπως παλιά

- ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΗ ΘΑ ΕΞΥΠΗΠΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

 
Τη διατήρηση των δομών του οίκου Ναύτη στη Χίο, αποφάσισε κατ΄εξαίρεση  κι ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης.
Της απόφασης προηγήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά, του Πρόεδρου του ΕΟΠΠΥ Γ. Βουδούρη και της Προέδρου του Οίκου Ναύτου Μ. Δίπλα, για θέματα που αφορούν σε ζητήματα υπηρεσιών υγείας στη Χίο.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης  είχε υποστηρίξει τη διατήρηση της δομής του Οίκου Ναύτη στη Χίο, όπως είχε δεσμευθεί ότι θα κάνει. Βασικό επιχείρημα ήταν ότι παραπάνω από το 20% του πληθυσμού στο νησί, ναυτικοί και μέλη των οικογενειών τους, είναι δικαιούχοι του Οργανισμού. Επιπλέον το σύνολο της ναυτικής κοινότητας της Χίου είχε ζητήσει τη διατήρηση της δομής του ΟΝ καθώς είχαν δημιουργηθεί προβλήματα με  την εξυπηρέτηση τους όπως αυτό της πολύωρης αναμονής για απλές ιατρικές πράξεις.  Ήδη έχουν δοθεί από τις 8 Αυγούστου οι απαραίτητες οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση της απόφασης.
Για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα εξυπηρετούνται από τους γιατρούς του Οίκου Ναύτη, μόνιμους και συμβασιούχους, όπως παλιά και οι σχετικές πληρωμές τους θα γίνονται όπως στο παρελθόν από το αντίστοιχο ηλεκτρονικό σύστημα του ταμείου τους. Παράλληλα οι δικαιούχοι μπορούν να εξυπηρετούνται και από τις δομές και τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ στη Χίο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ