9.8.2012 11:53

Οίκος Ναύτη, δια χειρός Ζυμαράκη (ΦΩΤΟ)

- Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΧΙΩΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΗ

 
Λίγη δροσιά, ανεμελιά κι ομορφιά στην άσχημη και ρουτινιασμένη μας πόλη, λίγη έμπνευση στην πεζή μας πραγματικότητα και πινελιές αισιοδοξίας σε ένα κτίριο του οποίου το μέλλον κανείς δεν ξέρει, έρχεται να δώσει ο Κ. Ζυμαράκης με τα πινέλα του.
Εδώ και πέντε περίπου μέρες έχει εγκατασταθεί στο ισόγειο του Οίκου Ναύτη Χίου και με το ταλέντο και την έμπνευση του έχει αρχίσει το δικό του ταξίδι με τα πινέλα του, πάνω στον εσωτερικό τοίχο του κτιρίου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός χιώτης ζωγράφος έχει προχωρήσει σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Το 2004 ο ίδιος είχε φιλοτεχνήσει τον τοίχο στην είσοδο του Οίκου Ναύτη και τώρα δημιουργεί άλλο ένα έργο ακριβώς απέναντι από τη γνωστή πλέον γοργόνα του.
Το θέμα του, θαλασσινό, τι άλλο άλλωστε. Το τοπίο μοιάζει με την ακτογραμμή από την πόλη ως το Βροντάδο, αλλά ο καλλιτέχνης δε θέλει ακόμη να προχωρήσει σε λεπτομέρειες. Όπως λέει ακόμη είναι σε εμβρυακή κατάσταση και συνεπαρμένος από τη δουλειά του επιστρέφει και πάλι στα πινέλα του. Εκεί τον αφήσαμε. Άλλωστε όσο πιο γρήγορα τελειώσει τόσο πιο γρήγορα κι εμείς θα απολαμβάνουμε περνώντας από τον Οίκο Ναύτη, τη δημιουργία του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ