29.6.2015 14:38

Οι υπέρμαχοι του «Ναι» λένε «Ναι» και στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Οι ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογήθηκαν τις τελευταίες μέρες αναδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το τι τελικά υποστηρίζει η κάθε πλευρά, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέτωπο. Οι μάσκες πέφτουν.

Όλοι εκείνοι που το προηγούμενο διάστημα διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για το θέμα της άρσης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, σήμερα διαδηλώνουν υπέρ της άνευ όρων παράδοσης στις επιταγές της Τρόικας. Γιατί το ναι στο δημοψήφισμα, σημαίνει ναι σε όλα. Σημαίνει Ναι και στον αυξημένο ΦΠΑ στα νησιά.

Η ελληνική κυβέρνηση απέδειξε ξεκάθαρα την ευρωπαϊκή της προοπτική, δίνοντας μέχρι τέλους τη μάχη για να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, υποχωρώντας σε πολύ σημαντικά ζητήματα που αποτελούν μέρος της συμφωνίας που επικύρωσε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 25 του Γενάρη.

Η Τρόικα απέδειξε ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό: όσες υποχωρήσεις και αν έκανε η ελληνική πλευρά, εκείνη θα ζητούσε ακόμα περισσότερο, γιατί μόνο στόχο είχε και έχει την εκδίωξη της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.

Αναρωτιόμαστε πραγματικά, ποια είναι η σημερινή θέση όλων εκείνων στο νησί που σήμερα διαδηλώνουν υπέρ του ΝΑΙ, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ξιφουλκούσαν για τον  ΦΠΑ, εγκαλούσαν την κυβέρνηση για υποχωρήσεις, διαγκωνίζονταν για να πάρουν μικρόφωνα και να διατρανώσουν την προσήλωσή τους στη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο νησί.

Η δική μας θέση ήταν πάντα ξεκάθαρη: ο ΦΠΑ στα νησιά πρέπει να παραμείνει στα υφιστάμενα ποσοστά. Και αυτή η ξεκάθαρη στάση ενίσχυσε την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει φρένο στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και να επιστρέψει στο λαό για να επιβεβαιώσει την εντολή που πήρε στις 25 του Γενάρη.

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει όχι στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ, όπως προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν μίντια και παρατρεχάμενοι του παλαιού καθεστώτος. Σημαίνει ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος της Ελλάδας, σημαίνει αγώνας για την ανατροπή της ΕΕ του κέρδους των πλουσίων και του κεφαλαίου, σημαίνει ελπίδα για το σύνολο της Ευρώπης.

Ολόκληρη η Ευρώπη των λαών περιμένει το λαό της Ελλάδας να κάνει για άλλη μια φορά το μεγάλο βήμα. Και ο ελληνικός λαός το έχει αποδείξει επανειλημμένως στο παρελθόν. Δεν εκβιάζεται. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ