23.4.2012 10:12

Οι Τούρκοι ποδηλάτες των...Κουρουνίων

5 ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

 
Τη Χίο δεν την γυρνάς με τα πόδια, ούτε την απολαμβάνεις με το αυτοκίνητο. Πλέον όσοι επιθυμούν να κρατήσουν μαγικές εικόνες του νησιού, μπορεί να κουράζονται λίγο παραπάνω αλλά τελικά δικαιώνονται. Όπως και οι 5 Τούρκοι από την Κωνσταντινούπολη που ενδέχεται αυτές τις μέρες να τους πετύχετε σε κάποιο από τα σημεία του οδικού δικτύου του νησιού. 4 άνδρες, 1 γυναίκα, πέντε ποδήλατα φορτωμένα με τα απαραίτητα και πολύ διάθεση να γνωρίσουν τη Χίο... αργά και σταθερά.
Η πρώτη συνάντηση έγινε την Κυριακή στην πλατεία των Κουρουνίων. «Πως και από δω» τους είπε η παρέα του... μηχανοκίνητου αθλητισμού που σταμάτησε να πιει καφέ στο γραφικό χωριό της Αμανής. «Είμαστε εδώ δυο μέρες με τα ποδήλατα και γυρνάμε το νησί. Ξεκινήσαμε σήμερα το πρωί από τα Μεστά και ανεβήκαμε μέχρι εδώ. Θα κατέβουμε και θα μείνουμε μετά στη Βολισσό», του είπαν, την ώρα που στο τραπέζι τους είχαν ήδη «εξαφανίσει» μια χωριάτικη σαλάτα, κάτι αναψυκτικά και ήταν έτοιμοι για την επιστροφή τους.
Ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη, άφησαν στον Τσεσμέ τα αυτοκίνητά τους, πήραν τα ποδήλατα και βλέπουν τη Χίο με...άλλη ταχύτητα. Πόσοι ακόμη μπορούν να το κάνουν; Πόσοι θα είχαν το κουράγιο να αφήσουν αυτοκίνητο και μηχανή και να κάνουν το ίδιο; Σίγουρα ελάχιστοι.
Η Αμανή αυτές τις μέρες είναι σκέτη πρόκληση. Πράσινη, αθόρυβη, μαγική...
Ακόμη εδώ κάθεστε; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ