28.9.2012 18:15

Οι συνέπειες και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Αρχή σχολικής χρονιάς δίχως την επικαιρότητα να απασχολήσει η λειτουργία των σχολείων Λαγκάδας – Συκιάδας ισοδυναμεί με παστίτσιο – μιας κι αυτό είναι επίκαιρο – χωρίς το τριμμένο τυράκι του.  Τα μποφόρια πνέουν σε Συκιάδα μεριά, όπου για 19 μαθητές, σε 6 τάξεις, είναι τοποθετημένοι 2,5 δάσκαλοι, στην ουσία ενάμισης, αφού η μια θέση καλύπτεται από τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, με νόμιμα κατοχυρωμένη τη δυνατότητα να έχει άδεια 5 εργάσιμες μέρες το μήνα. Οι γονείς διαμαρτύρονται, δικαίως, στο διευθυντή της Πρωτοβάθμιας ότι τα παιδιά δεν κάνουν μάθημα και ζητούν συμπληρωματικό δάσκαλο. Ο Αρ. Κελεπερτζής, εξίσου δίκαια, εξηγεί ότι οι 2,5 θέσεις για τον αριθμό των 19 μαθητών είναι ήδη πολυτέλεια και στο τέλος τα χαμένα είναι τα παιδιά.
Δυο παρατηρήσεις: 1. οι γονείς σήμερα γεύονται τους καρπούς της ξεροκεφαλιάς τους, να κρατούν ανοιχτά δυο Δημοτικά σε Λαγκάδα και Συκιάδα. 2. ο Γ. Αμπαζής, που εγώ θα δεχτώ ότι βιωματικά αισθάνεται δεμένος με το συγκεκριμένο σχολείο, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η συνδικαλιστική του φύση κάνει ζημιά στους μαθητές του και να διευκολύνει το έργο της Διεύθυνσης, ζητώντας να μετακινηθεί σε θέση που οι μέρες της συνδικαλιστικής απουσίας του δεν θα στοιχίζουν εκπαιδευτικά στους μαθητές του. Τα παιδιά δεν φταίνε να πληρώνουν το συνδικαλίζεσθαι του δασκάλου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ