22.5.2013 18:47

Οι «ψαράδες της Μεσογείου» του Στρατή Βογιατζή σε Φεστιβάλ στη Γαλλία

Στο «PhotoMed», το Φεστιβάλ Φωτογραφίας της Μεσογείου, που πραγματοποιείται στο Σαναρί Σουρ Μερ της Γαλλίας συμμετέχει και ένας Έλληνας καλλιτέχνης. Ο φωτογράφος Στρατής Βογιατζής πάει στην Γαλλία με τους «ψαράδες της Μεσογείου».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο φωτογράφος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Φωτογραφίζω τους Ψαράδες της Μεσογείου περισσότερο από τέσσερα χρόνια τώρα. Τα ταξίδια άρχισαν πρώτα στην Ελλάδα και επεκτάθηκαν σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Τυνησία και το Μαρόκο. Η εργασία μου ολοκληρώθηκε στη Χίο, το μέρος από όπου ξεκίνησαν οι πρώτες "ψαριές"».

«Τις περισσότερες φορές μέσα στα καΐκια νιώθω ότι παίρνω μέρος σε έναν ιδιότυπο τελετουργικό χορό. Η εικόνα του ψαρά να μαζεύει το δίχτυ χωρίς ποτέ να γνωρίζει τι του επιφυλάσσει η θάλασσα είναι μια δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται ευλαβικά για αιώνες, μια εικόνα σχεδόν αρχετυπική που μπολιάζει το πνεύμα μας την ασφάλεια ότι αυτό το γνωρίζουμε» προσθέτει ο καλλιτέχνης.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Ile de Bendor στο Σαναρί Σουρ Μερ της Γαλλίας από τις 23 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά που το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο Φεστιβάλ. Η πρώτη φορά που συμμετείχε ήταν το 2012 με φωτογραφίες από την έκθεση «Χωρίς κατευθύνσεις στη Μέση Ανατολή (Μέρος Α')/ Φωτογραφικές αποστολές του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης».
πηγη: ΤΟ ΘΕΜΑ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ