21.6.2012 11:27

Οι πρώτες δηλώσεις μετά το σχηματισμό Κυβέρνησης

 
Μετά από διαβουλεύσεις που διήρκεσαν πάνω από 48ώρες, και την επίτευξη συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης με πυρήνα τη ΝΔ και την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Αντώνης Σαμαράς χθες στις 16.00 πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς διαθέτει τη «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη της Βουλής μετά τη συμφωνία των τριών κομμάτων να συμπράξουν σε κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας. Ο κ. Σαμαράς ορκίστηκε λίγη ώρα αργότερα ενώ τα μέλη της κυβέρνησης θα ορκιστούν σε δεύτερο χρόνο.
Ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα και ωριμότητα των πολιτικών ανδρών που οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με πρώτο τεστ αντοχής και συνοχής για την κυβέρνηση, στο σημερινό Eurogroup.
 

Οι δηλώσεις:
Κ. Μουσουρούλης: «Ζητούμενο είναι η συγκρότηση μιας κυβέρνησης στο πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί. Μιας κυβέρνησης που θα μπορέσει να δώσει λύσεις σε όλες αυτές τις νάρκες που είναι διάσπαρτες μπροστά μας. μιλώ για τους εξαθλιωμένους εργαζόμενους για τους χιλιάδες ανέργους και τους ανθρώπους που υποφέρουν. Αυτές είναι οι «νάρκες» που πρέπει αν απενεργοποιήσουμε και να στρώσουμε ένα εύφορο έδαφος για να πατήσει πάνω η χώρα, να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσει.
Απαιτούμενη είναι η σταθερότητα και η δημιουργία ενός εύκρατου κλίματος ώστε να μπορεί να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να αντεπεξέλθει. Αυτή η ηρεμία που έχει η χώρα από τον Απρίλιο μέχρι τώρα πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει απρόσκοπτα να λειτουργήσει η χώρα για να μπορ΄σουμε όλοι να δώσουμε λύσεις».
 
Κ. Τριαντάφυλλος: «Στήριξη χωρίς αστερίσκους»
«Η χώρα δεν αντέχει άλλη ακυβερνησία. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή μιας ανηφορικής πορείας. Τα προβλήματα  της υγείας, της ανεργίας και της καθημερινότητας των πολιτών δεν χωρούν άλλη αναβολή.
Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι προφανώς η συναίνεση και η συμπόρευση για την έξοδο από την κρίση και την αναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
Το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη θα στηρίξει την ανάγκη εθνικής επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου επί τη βάση ενός κοινού συμπεφωνημένου πλαισίου από τα τρία κόμματα.
Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν γίνεται να αναλάβει βάρος που δεν του αναλογεί. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν του επιτρέπει και εμείς σήμερα δεν διεκδικούμε κυβερνητικές θέσεις. Οι πολίτες έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ εντολή εθνικής συνεννόησης και άσκησης υπεύθυνης κριτικής πολίτικης, που θα συμβάλλει στην υπέρβαση της κρίσης και στην διατήρηση της αυτονομίας της δημοκρατικής παράταξης.
Η στήριξη μας είναι έμπρακτη και χωρίς αστερίσκους.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ