28.5.2014 12:27

Οι πλήρους απασχόλησης

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Το χαίρεται η κοινωνία για την ηλικιακή ανανέωση των νέων αρχόντων της. Εξαντλήθηκε να βλέπει ανακυκλούμενα τα ίδια απαράλλακτα πρόσωπα εδώ και δυο δεκαετίες.
Τώρα όμως, η νέα δημοτική αρχή θα βρεθεί ενώπιον της αδυναμίας της. Μόλις 5 οι συνταξιούχοι της και πάνω –κάτω άλλοι τόσοι οι δημόσιοι υπάλληλοι της. Αριθμός πολύ περιορισμένος για να στηριχθεί πάνω τους μια δημοτική αρχή.
Η πλειοψηφία των στελεχών της άνθρωποι επαγγελματικά ενεργοί, τώρα επιχειρούν να σταδιοδρομήσουν. Είναι εύκολο να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους για την ευθύνη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με τα του Δήμου;
Στην «Πρωτοβουλία» δημιουργείται ήδη ο κατάλογος των διαθέσιμων να αφοσιωθούν με … πλήρη απασχόληση στα δημοτικά καθήκοντα. Δεν θα υπάρξει βιασύνη, αν και χρήσιμο είναι όσοι ασχοληθούν να μη βρεθούν απ’ τη μια μέρα στην άλλη στα βαθιά, να έχουν το περιθώριο να ενημερωθούν επαρκώς, πριν χρειαστεί να βάλουν την πρώτη υπογραφή τους.
Και οι πρώτες σκέψεις ότι μπορεί να προταθεί η συνεργασία και σε εκλεγμένα άτομα όλων των δημοτικών παρατάξεων δημιουργούν την αισιοδοξία πως μιλάμε για μια πραγματική αλλαγή σελίδας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ