21.5.2013 10:06

Οι «πιστολάδες» της Βουλής!

Απαγόρευση εισόδου στη Βουλή των... πιστολάδων βουλευτών ζήτησε χθες με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Σώματος η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, με αφορμή αρκετά «κρούσματα» με πρωταγωνιστές κάποιους συναδέλφους της που έχουν κατά καιρούς θεαθεί να κυκλοφορούν μέσα στους χώρους της Βουλής ζωσμένοι με... κουμπούρια!     
Παρά το γεγονός πως οι εν λόγω βουλευτές οπλοφορούν νόμιμα, αφού διαθέτουν τη σχετική άδεια, η πλειονότητα των συναδέλφων τους καταγγέλλουν αυτή την πράξη, θεωρώντας πως είναι αδιανόητο για οποιονδήποτε να κυκλοφορεί οπλισμένος μέσα στο Κοινοβούλιο...

Καμία καταγγελία...

Εναντίον της οπλοφορίας των βουλευτών εντός της Βουλής τάχθηκαν χθες, με αφορμή την επιστολή Πιπιλή, και στενοί συνεργάτες του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας ωστόσο πως ο ίδιος δεν έχει γίνει αποδέκτης οποιασδήποτε ονομαστικής καταγγελίας σε βάρος βουλευτή που κυκλοφορούσε οπλοφορώντας μέσα στους χώρους του Κοινοβουλίου.
Αυστηρές κυρώσεις
Η «γαλάζια» βουλευτής στην επιστολή της επισημαίνει πως «με αφορμή την απόφαση του προεδρείου για την απαρέγκλιτη τήρηση του Κανονισμού και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε μέλη του Κοινοβουλίου που με τη συμπεριφορά τους απαξιώνουν τον θεσμό της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας ζητώ την πλήρη και οριστική απαγόρευση της οπλοφορίας βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου».

Χαρακτηρίζει ως «βαρύτατα προσβλητική πράξη» τη δυνατότητα οπλοφορίας εντός του Ναού της Δημοκρατίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ουδείς μέσα στη Βουλή κινδυνεύει ώστε να φέρει όπλα, αλλά αντιθέτως με όσα ακραία σημειώνονται το τελευταίο διάστημα η Βουλή των Ελλήνων κινδυνεύει».
πηγη: e-go

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ