7.7.2012 12:39

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την ασύρματη προστασία

 
Με επιστολή τους στο Δήμο Χίου οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την έντονη  ανησυχία τους από ερωτήματα που έχουν από πολίτες της Χίου για το ζήτημα της λειτουργίας του συστήματος της ασύρματης πυροπροστασίας που παρέλαβε ο Δήμος Χίου μετά την ένωση των δήμων του νησιού μας το 2011. Το σύστημα είχε αγοραστεί από το  Δήμο Ομηρούπολης και επρόκειτο για ένα πρωτοποριακό σύστημα πυροπροστασίας, με δύο σταθμούς, και προέβαλε σε δύο μόνιτορ, μέσα στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου αλλά και στο Δήμο Ομηρούπολης, εικόνες από την περιοχή, με τη δυνατότητα όμως να ειδοποιεί σε περίπτωση ύπαρξης καπνού.
Η ειδοποίηση που παρέχει το σύστημα είναι 3 επιπέδων (καθώς οι κάμερες μπορούν να παραπλανηθούν από σκόνη, αντανάκλαση, ομίχλη κ.α.) δίνοντας τη δυνατότητα στον εκάστοτε υπάλληλο της βάρδιας να επιβεβαιώσει ή όχι την ύπαρξη καπνού και άρα πυρκαγιάς παίρνοντας μάλιστα ο ίδιος στα χέρια του το χειρισμό της κάμερας και εστιάζοντας στο πιθανό σημείο. Το σύστημα φυσικά λειουργεί συμπληρωματικά με τα υπόλοιπα μέσα πρόληψης και σίγουρα δεν μπορεί με τίποτα να αντικαταστήσει την ανθρώπινη παρουσία που είναι απαραίτητη στα δάση μας ώστε να προλαμβάνονται οι πυρκαγιές εν τη γενέσει τους.
Το ερώτημα είναι ένα. Δουλεύει το σύστημα πυροπροστασίας του Δήμου Χίου και υπάρχει παρακολούθηση του και από τις δύο πλευρές (Δήμος- Πυροσβεστική); 
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντική η λειτουργία του εν λόγω συστήματος για την πυροπροστασία του νησιού μας ενώ είναι κρίμα πετυχημένες ενέργειες του παρελθόντος και χρήματα του ελληνικού λαού να πετιούνται στον «κάλαθο των άχρηστων».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ