6.10.2014 12:10

Οι νύφες από το ΑΡΤΙΟΝ στο Ομήρειο

Η Χιώτισσα νύφη θα είναι το επίκεντρο της νέας θεματικής Έκθεσης του Συλλόγου «ΑΡΤΙΟΝ», που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Χίου.
   Η Έκθεση με τίτλο με τίτλο «Η Χιώτισσα νύφη στο διάβα των αιώνων» θα περιλαμβάνει παλιές φωτογραφίες με νύφες (και γαμπρούς), εικαστικά έργα, χειροτεχνίες και κοσμήματα εμπνευσμένα από τη χιώτισσα νύφη, καθώς και μια μικρή συλλογή παλαιών παραδοσιακών και πιο σύγχρονων νυφικών, και θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις.
  Εκτός από τα νοσταλγική γοητεία που ασκεί η θεματολογία, το νυφικό αντικατοπτρίζει και την κοινωνία της κάθε εποχής. Το εύρος και η ποικιλία που θα αναγνωρίσουμε μέσα από την Έκθεση θα αναδείξουν πολλές πτυχές της ιστορίας, της παράδοσης και της λαογραφίας μας. Εκτός φυσικά από την εποχιακή μόδα που ακολουθούσε η κάθε νύφη, θα έχουμε την ευκαιρία να διακρίνουμε τα διακοσμητικά στοιχεία, τα αξεσουάρ και τα κοσμήματά της χιώτισσας νύφης στο πέρασμα του χρόνου (μακιγιάζ, κομμώσεις,άνθη κ.λ.π.), αλλά και να θυμηθούμε τους χιώτες φωτογράφους της κάθε εποχής.
Για τη διοργάνωση της έκθεσης το «Άρτιον» παρακαλεί όποιον θέλει διαθέσει φωτογραφικό ή άλλο υλικό συγγενών του, όσο γίνεται παλαιότερο.
Επικοινωνία: Βάσω Κριτάκη, Πρόεδρος ΄΄ΑΡΤΙΟΝ΄΄, τηλ.:6937214208

               
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ