1.4.2012 19:04

Οι Χιώτες υποψήφιοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας

 
Στο «πατάρι» του «Χανδρής» ξεκίνησε η προετοιμασία της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» για την εκλογική αναμέτρηση στη Χίο. Ποιος καταλληλότερος απεσταλμένος από το Σ. Τσίφτη, πρόσωπο που αποδεδειγμένα διαθέτει συμπάθειες στο νησί.
Ο Σέργιος εμφανίστηκε ολίγον τι παραλλαγμένος, με περιποιημένο μουσάκι, και γέμισε επιχειρήματα όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του να δώσουν το παρόν. Βασικός άξονας στην επιχειρηματολογία του ότι η Ντ. Μπακογιάννη διαγράφηκε από τη Ν.Δ. για την ψήφιση του Μνημονίου, το οποίο, στη δεύτερη φάση του, έσπευσε η Ν.Δ. να στηρίξει με νύχια και με δόντια. «Στην πολιτική μας διαθέτουμε συνέπεια και ακέραιες θέσεις, δεν διολισθαίνουμε στο λαϊκισμό», είπε.
Στο ερώτημα, αν η ψήφος σε κόμματα που διεκδικούν την είσοδο τους στη Βουλή είναι χαμένη, απέδωσε στη «Δημοκρατική Συμμαχία» ρόλο «συγκολιτικής ουσίας» και εγγυητή της ενότητας των πολιτικών δυνάμεων που προασπίζονται τη διατήρηση της χώρας στην Ε.Ε. και το ευρώ.
Οι υποψηφιότητες 
Στο προσκλητήριο Τσίφτη ανταποκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Μ. Ζαννίκος, Αγ. Γλαβάς, Χρ. Τρικύλας, Κ. Παϊδας, Γ. Κλιαμενάκης, Τ. Βογιατζή, ενώ ο Γ. Ξενάκης, που επίσης προσήλθε, εξήγησε ότι παρευρίσκεται απλά ως φίλος του Σ. Τσίφτη και τίποτε άλλο.
Όταν ήρθε η ώρα των υποψηφιοτήτων τα πράγματα ζόρισαν. Στη φωτιά δέχτηκαν να πέσουν οι Μ. Ζαννίκος και Αγ. Γλαβάς, με τα ονόματα τους να γράφονται στο μπλοκάκι του Σέργιου και να μεταφέρονται για έγκριση στην Αθήνα. Δεν αποκλείεται, όμως, να πλαισιωθούν και από άλλους, αφού ήδη στο τραπέζι έπεσαν τα ονόματα δύο γυναικών, που θα βολιδοσκοπηθούν τηλεφωνικά από το Σέργιο.
Η δυστοκία στη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου δεν έφερε κατήφια, δεδομένου ότι το σύνολο των παρόντων εκτιμούσε ότι η δυναμική της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στη Χίο είναι πολύ μεγαλύτερη των δημοσκοπήσεων, κάτι που το αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ