11.5.2012 9:30

Οι Χιώτες της Ρόδου γιορτάζουν τον Άγιο τους

ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΣΤΑ ΚΟΣΚΙΝΟΥ

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Χιώτες της Ρόδου γιορτάζουν  τον Άγιο Ισίδωρο στο μικρό εκκλησάκι των αγίων Ραφαήλ, Θεράποντος και Μάμαντος στα Κοσκινού στις 13 Μαίου (εσπερινός) και την επομένη 14 Μαϊου(Όρθρος και Θεία Λειτουργία) . Το όμορφο αυτό εκκλησάκι βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Ρόδου, στα Κοσκινού - μετά την κλινική EUROMEDICA - που οι κτήτορές του , η οικογένεια Νικόλαου Σκουμιού διατηρούν σε άριστη κατάσταση εδώ και χρόνια.
Στις 14 Μαίου κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη του αγίου Θεράποντος από την Κύπρο και του αγίου Ισιδώρου που μαρτύρησε στη Χίο το 250 μ.Χ. που ήταν ναύτης στο ρωμαϊκό στόλο από την Αίγυπτο.
Πολλές εκκλησίες με το όνομα του Αγίου Ισιδώρου υπάρχουν στη Χίο αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Το όνομα όμως ολόκληρου χωριού που τιμά τον Άγιο Ισίδωρο υπάρχει μόνο στη Ρόδο με το ομώνυμο όνομα. Γύρω από την κεντρική πλατεία που κτίσθηκε η εκκλησία του αγίου αναπτύχθηκε το όμορφο χωριό ‘Αγιος Ισίδωρος’ .
Για όσους προσκυνητές δεν μπορέσουν να επισκεφθούν το χωριό –λόγω απόστασης – ο γιορτασμός του αγίου Ισιδώρου στο μικρό και απέριττο εκκλησάκι των αγίων Ραφαήλ, Θεράποντος και Μάμαντος στα Κοσκινού είναι εφικτή λύση, με εσπερινό την Κυριακή 13 Μαϊου από τις 7 το απόγευμα και Θεία Λειτουργία ανήμερα τη Δευτέρα 14 Μαϊου στις 7.30 το πρωί.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ