26.8.2014 15:37

«Οι εκλογές κρίθηκαν στην κάλπη»

ΑΒΑΣΙΜΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΓΙΑΚΑΛΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ

Για δηλώσεις που μόνο σύγχυση προκαλούν στους πολίτες του Βορείου Αιγαίου έκανε λόγο ανταπαντώντας στα λεγόμενα Γιακαλή ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ξενάκης.

Όπως είπε η ορκωμοσία ακυρώθηκε από λάθος του Δικαστηρίου στη Μυτιλήνη που ανακήρυξε 42 συμβούλους αντί 41.

«Η ορκωμοσία θα γίνει κανονικά όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν για το αντίθετο. Καλό θα είναι ο κ. Γιακαλής να αντιληφθεί ότι οι εκλογές έγιναν και το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σαφές όπως σαφέστατη είναι και η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης της κ. Καλογήρου με απόφαση της πλειοψηφίας θα ανακηρυχθεί ο αντικαταστάτης της. Άρα δεν μιλάμε για δύο Περιφερειάρχες σε περίπτωση δικαίωσης της κ. Καλογήρου αλλά για έναν απλό αντικαταστάτη. Αν πάλι η απόφαση του ΣτΕ είναι καταδικαστική για την κ. Καλογήρου τότε και πάλι υπάρχει πλειοψηφία που θα αποφασίσει και θα αναδείξει Περιφερειάρχη στη θέση της. Όλα αυτά θα έχουν τελειώσει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Αδυνατώ να κατανοήσω για ποιο λόγο άνοιξε η όρεξη του κ. Γιακαλή. Όμως είναι προφανές ότι ο λαός ψήφισε κι αποφάσισε ποια περιφερειακή αρχή θέλει», σημείωσε σε δηλώσεις του στον «π». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ