29.1.2015 11:51

Οι δηλώσεις Νότη Μηταράκη μετά την παράδοση του υπουργείου

 Ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Κ. Σκρέκα στον Γ. Σταθάκη, δήλωσε τα εξής:

“Με ιδιαίτερη συγκίνηση μετά από 31 μήνες αποχωρώ σήμερα από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου, ειλικρινά, τον κάθε ένα και την κάθε μία από εσάς, για την καταπληκτική δουλειά που εσείς κάνατε τους τελευταίους 31 μήνες. Να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που δώσατε όχι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά στην κοινή εθνική προσπάθεια για να επανέλθει η χώρα μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Στόχος που επετεύχθη το 2014.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους εκπρόσωπους του Τύπου για την αυστηρή, αλλά εποικοδομητική κριτική που ασκήσατε αυτά τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό το Υπουργείο καταφέρατε με τη δουλειά σας πάρα πολλά. Καταφέρατε να επανέλθει η χώρα μας ως αξιόπιστος επενδυτικός προορισμός, καταφέρατε να έρθουν 37 δισ. ευρώ με νέες επενδύσεις στη χώρα μας σύμφωνα με τη μελέτη του ΚΕΠΕ. Καταφέρατε να είμαστε φέτος τρίτοι στην Ευρώπη στα ΣΔΙΤ, καταφέρατε να δημιουργήσετε την Κεντρική Αδειοδοτική Αρχή, μια μεγάλη επανάσταση στη γραφειοκρατία. Καταφέρατε να ασκήσετε την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επιτυχία, ένα γεγονός το οποίο ήταν σημαντικό για τη χώρα μας. Για όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνατε, όλοι εσείς εδώ στο Υπουργείο Ανάπτυξης, από την καρδιά μου, φεύγοντας, σας ευχαριστώ.

Κύριε Σταθάκη, κύριε Υπουργέ, κατά πρώτον να σας ευχηθώ από την καρδιά μου καλή επιτυχία γιατί ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών, ανεξαρτήτως πολιτικών διαφορών, όλοι αγαπάμε αυτό τον τόπο και η επιτυχία αυτού του Υπουργείου είναι πολύ σημαντική τελικά για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα. Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Το δεύτερο που θα ήθελα να πω και θα τελειώσω με αυτό, είναι ότι προεκλογικά κάναμε μια μεγάλη συζήτηση για το χρέος. Και το χρέος είναι πράγματι ένα μεγάλο θέμα. Ακόμη όμως πιο σημαντικό θέμα είναι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Να συνεχίσουμε να προσελκύουμε επενδύσεις, να μην διώξουμε αυτούς που εμπιστεύτηκαν τη χώρα μας και δημιούργησαν θέσεις εργασίας και να παραμείνουμε μια εξωστρεφής οικονομία. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση. Σας ευχαριστώ.”

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ