15.5.2013 19:16

Όχι της ΓΣΕΕ σε γενική απεργία μέσα στις πανελλαδικές

Η ΓΣΕΕ δεν προτίθεται να κηρύξει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων, όπως ζητούσαν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Αυτό προκύπτει από τη νέα ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία περιορίζεται να εκφράσει τη «συμπαράστασή» της προς την ΟΛΜΕ, με τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, αλλά και με κατηγορίες κατά της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται πως η «προληπτική επίταξη» των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα της Παιδείας, αλλά, αντίθετα, εντείνει τα αδιέξοδα και δημιουργεί εντάσεις, τις οποίες «φορτώνονται» οι χιλιάδες μαθητές, που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.»

Και συμπληρώνει: «Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το έσχατο μέτρο της επίταξης και τον υπουργό Παιδείας να καλέσει σε διάλογο το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. H ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, η οποία, αντί για διάλογο, επιδεικνύει εθισμό στο μέτρο των επιτάξεων, έχει προκηρύξει για αύριο (Πέμπτη, 16/5/2013) τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας (12.00-15.00) και συλλαλητήριο στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος από κοινού με την ΑΔΕΔΥ. Ο διάλογος αποτελεί σημαντικό συστατικό της δημοκρατίας μας και μπορεί να οδηγήσει στο να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα. Η Παιδεία δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και πολύ περισσότερο για συγκρούσεις με "θύματα" τα παιδιά μας».

Εν τω μεταξύ, επαναδιατύπωση του ερωτήματος για απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα καταθέσει στην ΑΔΕΔΥ η ΟΛΜΕ, ύστερα από ψήφιση σχετικής απόφασης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιείται από το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι, υπό το βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των καθηγητών, που ψήφισε υπέρ της απεργίας, όφειλε η ΟΛΜΕ να επανακαταθέσει το αίτημα στην ΑΔΕΔΥ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της ΕΛΜΕ ακούγονται φωνές που αμφισβητούν την επιστράτευση, υποστηρίζοντας ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη και ότι η τελική απόφαση για το αν θα πάνε ή όχι σε απεργία την στις 17 Μαΐου, θα εξαρτηθεί από τη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ