23.7.2013 11:58

"Όχι στις σύγχρονες μορφές δουλείας "

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Την αντίθεσή της στην πρόθεση της Κυβέρνησης να επιβάλλει τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές, εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Όπως αναφέρει η διοίκηση το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας οδηγώντας σε σύγχρονες μορφές δουλείας και σε εργαζόμενους με αμοιβή 200-250 ευρώ μηνιαίως.

«Η δουλειά επτά μέρες την εβδομάδα, χτυπά πολλαπλά την ζωή των εργαζομένων, ειδικά των γυναικών και των νέων, καθώς τους στερεί το αναφαίρετο δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση διαλύοντας την οικογένεια.

Η Κυβέρνηση προκαλεί τη νοημοσύνη μας   με το επιχείρημα  "ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή θα οδηγήσει σε τόνωση της αγοράς", όταν η οδυνηρή πραγματικότητα  εξαιτίας των μειώσεων μισθών, συντάξεων και της επιβολής των χαρατσιών, τα καταστήματα είναι άδεια τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας και κλείνουν το ένα μετά το άλλο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ