12.3.2015 11:17

«Όχι στην ημετεροκρατία»

ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Να εναντιωθούν στις τακτικές προσλήψεων με προσωπικά κι όχι αξιοκρατικά κριτήρια καλεί τους νέους με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου κάνοντας λόγο για αδιαφανείς τακτικές με κέντρο κυρίως το Νομικό Πρόσωπο αλλά κι άλλους φορείς του Δήμου.

Στην ανακοίνωσή της η ΛΑ.Σ. κάνει αναφορά για λογικές ημετεροκρατίας και προσωπικών εκτιμήσεων των προέδρων η μελών του ΔΣ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΣ:

«Πυκνώνουν οι φωνές εναντίον της Δημοτικής αρχής, για αδιαφανείς τακτικές προσλήψεων με κέντρο κυρίως το Νομικό πρόσωπο του Δήμου, αλλά και άλλα νομικά πρόσωπα, με συνισταμένη τη λογική της ημετεροκρατίας από τη μια μεριά και των ιδιαίτερων προσωπικών εκτιμήσεων των προέδρων ή μελών του ΔΣ από την άλλη, λες και πρόκειται όχι για νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αλλά για την προσωπική μας επιχείρηση.

Στα πλαίσια της αναγκαιότητας κατανοούμε  τις προσλήψεις που πρέπει να υπάρξουν ώστε να λειτουργήσουν τόσο οι βρεφονηπιακοί, το κολυμβητήριο τα γήπεδα, κλπ, αν και διαφωνούμε στον τύπο εργασιακής σχέσης, αλλά ζητήσαμε  μια ανοιχτή πρόσκληση, κάθε φορά , με τα ανάλογα αντικειμενικά και μετρήσιμα  κριτήρια ώστε να γίνουν  αξιοκρατικές  και διαφανείς διαδικασίες. Καταγγείλαμε  τον με το «έτσι θέλω» εθελοντισμό στο Νομικό πρόσωπο,  που υποκρύπτει «επιβράβευση» πρόσληψης, αφού τέτοιες πρακτικές δεν προάγουν   ούτε  τη διαφάνεια ούτε τη χρηστή διοίκηση  και επιμείναμε στη διεκδίκηση μόνιμων θέσεων εργασίας με συγκεκριμένα κριτήρια  ΑΣΕΠ. Εξακολουθούμε να καταγγέλλουμε προκηρύξεις με κριτήρια που μόνο το γέλιο προκαλούν, γι αυτό και θα το θέσουμε θέμα στο δημοτικό Συμβούλιο.

Το γεγονός είναι βέβαια ότι οι Δήμοι άνοιξαν πρώτοι το χορό των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που δυναμίτισαν από τα μέσα της δεκαετίας του '90 τις εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τώρα αυτές οι σχέσεις θριαμβεύουν, έχουν γίνει θεσμικό πλαίσιο, νόμοι του κράτους, με πρωτομάστορες την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κόμματα που υποκλίνονται σ' αυτή τη λυκοσυμμαχία είτε ανήκαν στην προηγούμενη συγκυβέρνηση είτε στην τωρινή των «αριστερών»  αποχρώσεων.

Σ' αυτή τη φάκα του νομικού πλαισίου κατάργησης της μόνιμης δουλειάς με δικαιώματα κ.λπ., πιάστηκαν τελικά και οι ίδιοι οι δήμοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες λόγω έλλειψης προσωπικού. Και καταφεύγουν στις αιτήσεις για πρόσληψη 8μηνιτών, εργαζομένων "κοινωφελούς εργασίας" (ανασφάλιστοι των 500 ευρώ), διμηνιτών κ.λπ.  στις διάφορες  ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ, δηλαδή εργαζομένων με μισή ζωή, με το άγχος της ανεργίας και της ανασφάλειας, αλλά και όμηροι διάφορων  «επιχειρηματιών» που λειτουργούν εκβιαστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ