2.7.2015 16:07

«Όχι» και από τη «Χιακή Συμπολιτεία»

«Την Κυριακή δεν μπορούμε παρά να πούμε «όχι»». Με αυτή τη φράση σε παρέμβασή της η Δημοτική Παράταξη «Χιακή Συμπολιτεία» προτρέπει τους «Χιώτες»  να μην ξεχάσουν τα πέντε χρόνια στερήσεων και να μη φιμώσουν την ίδια τους τη φωνή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Χιακής Συμπολιτείας»:

«Ως Χιακή Συμπολιτεία δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι/ες στο μεγάλο διακύβευμα των ημερών, στο ερώτημα που τέθηκε στον ελληνικό λαό. Υπό συνθήκες άκρατης τρομοκρατίας, με τις τράπεζες κλειστές ως αποτέλεσμα της οικονομικής ασφυξίας που επέβαλλαν οι πιστωτές, οι πολίτες παροτρύνονται από τα περισσότερα ΜΜΕ να βάλουν την υπογραφή τους και να πουν «Ναι» σε ένα νέο, σκληρό μνημόνιο που θα διαιωνίσει τη λιτότητα, που θα βάλει ταφόπλακα σε κάθε ελπίδα ανάκαμψης. Να ξεχάσουν πέντε χρόνια στερήσεων, να φιμώσουν την ίδια τους τη φωνή.

Την Κυριακή δεν μπορούμε παρά να πούμε «Όχι». Για να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα αξιοπρέπειας, εντολή σκληρής αντίστασης στις πολιτικές στραγγαλισμού ενός ολόκληρου λαού, ένα μήνυμα δημοκρατίας. Για να μπορούμε την επόμενη μέρα να συνεχίσουμε τον αγώνα, προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να διεκδικήσουμε επιτέλους ένα μέλλον με αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ισονομία, προοπτική. Μας απειλούν με τον φόβο, τους απαντάμε με τη σθεναρή μας θέληση να μη δεχτούμε καμιά άλλη υποχώρηση».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ