21.5.2014 10:23

«Οχι» από το ΚΚΕ στα ανοίγματα ΣΥΡΙΖΑ

Να απορρίψει τη «χείρα φιλίας» του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ήδη εκφράσει τη στήριξή του στους υποψηφίους του ΚΚΕ, όπου αυτοί έχουν περάσει στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και δεν έχουν απέναντί τους υποψήφιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έσπευσε χθες ο Περισσός, μέσω δήλωσης του υποψηφίου του για τον Δήμο Πάτρας Κ. Πελετίδη. Τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ δεν κάνει παζάρια», ο κ. Πελετίδης απέρριψε κάθε σενάριο στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης με αντάλλαγμα είτε τη στήριξη των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες περιοχές είτε την άμβλυνση της κριτικής από το ΚΚΕ προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ενσωμάτωσης και ο ίδιος ο πρόεδρός του δίνει τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο, δίνει όρκους πίστης στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Ο λαός μπορεί να βγάλει συμπεράσματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Δ. Κουτσούμπας, από τη Θεσσαλονίκη όπου μίλησε χθες, αναφέρθηκε σε «καβγάδες εντυπώσεων από Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψουν την ταύτισή τους στα κύρια θέματα. Ψευτοδιλήμματα και άθλιοι εκβιασμοί, υποσχέσεις και ταξίματα, ακόμα και προβοκατόρικες διαδόσεις ενάντια σε εκείνους που τους χαλάνε τη σούπα». Κάλεσε, δε, τους πολίτες να εμπιστευθούν την πείρα που έχουν αποκτήσει από «τόσα χρόνια διπολισμού στη διακυβέρνηση, που σήμερα απλώς άλλαξε τον ένα από τους δύο πρωταγωνιστές. Από το Ν.Δ. με ΠΑΣΟΚ πήγαμε στο Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συμμαχίας όπου έχουν περάσει στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και να ενισχύσουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ, διότι, όπως πρόσθεσε, την επομένη «τα διαρκή Μνημόνια, δίχως τέλος, θα είναι εδώ», όπως και η απαίτηση από τους εκπροσώπους του κεφαλαίου «για μικρότερους μισθούς, περισσότερες φοροαπαλλαγές και προνόμια», «το χρέος της χώρας θα είναι εδώ και οι δανειστές θα απαιτούν την πληρωμή του», «το χρέος και τα προβλήματα του λαού θα είναι εδώ, ακόμα κι αν γίνει κάποιο “κούρεμα” του χρέους όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο λαός ζημιώθηκε»

Εθεσε, δε, το ερώτημα εάν κέρδισε ή ζημιώθηκε ο λαός από την εκλογική μείωση του ΚΚΕ το 2012, για να απαντήσει ότι «προφανώς ζημιώθηκε, έχασε» και διερωτήθηκε στη συνέχεια «πού, αλήθεια, είναι το κίνημα; Τι έκανε τα εκατομμύρια ψηφοφόρων ο ΣΥΡΙΖΑ; Τα θέλει μόνο για τον καναπέ, να του δίνουν απλά την ψήφο και μετά “βλέπουμε”, τους ξεπουλάμε». Ο γ.γ. κάλεσε τους ψηφοφόρους να σκεφτούν υπεύθυνα και σοβαρά πριν ρίξουν το ψηφοδέλτιο και τόνισε ότι «το κάθε ψηφοδέλτιο που θα πέσει υπέρ του ΚΚΕ θα μετρήσει πολλαπλά για το παρόν και το μέλλον του λαού και της χώρας».
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ