24.3.2012 10:52

«Όχι άλλη υποβάθμιση»

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Δεν έφτανε η απόφαση για την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά, ήρθε και το υπουργείο Ανάπτυξης- Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να αφαιρέσει περαιτέρω αρμοδιότητες από τα Επιμελητήρια, μεταφέροντας τις αρμοδιότητες του Γενικού Εμπορικού μητρώου στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου, γεγονός που καταγγέλλει και η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χίου.
«Κατά την γνώμη μας, πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια με την οποία επιχειρείται να μπει ταφόπλακα και ουσιαστικά να αποδυναμωθεί ο  Επιμελητηριακός θεσμός της χώρας, μετά και την προ ημερών υφαρπαγή των αποθεματικών των Επιμελητηρίων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους.
Με την παρέμβασή μας σας καλούμε να καταψηφίσετε την απαράδεκτη διάταξη, με την οποία επιχειρείται να ενισχυθεί το γραφειοκρατικό και αποτυχημένο κράτος αντί της αποκέντρωσης και της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων των Επιμελητηρίων, που κατά γενική ομολογία θεωρούνται επιτυχημένοι φορείς στήριξης της επιχειρηματικής δράσης»
, αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Γεωργούλης στην επιστολή του προς το υπουργείο.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ