28.2.2012 15:32

"Όχι άλλη κατρακύλα"

ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Σε δυναμική κινητοποίηση κάλεσε σήμερα το μεσημέρι ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, τα μέλη του αφού όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Χαλκιάς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει  ένα νέο νομοθέτημα προς ψήφιση το οποίο προβλέπει περεταίρω περικοπές στον πολύπαθο τομέα της υγείας.
«Ο λόγος που γίνεται η κινητοποίηση της Τετάρτης είναι η κατρακύλα του υγειονομικού συστήματος της χώρας. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να περικόψει τις εφημερίες των ιατρών κατά 17% την ίδια ώρα που το εισόδημά τους έχει περιοριστεί κατά 30% σε σχέση με το παρελθόν.
Η απεργία μας είναι ένα μήνυμα προς τους κυβερνώντες. Για να εξυπηρετήσεις έναν ασθενή θα πρέπει να ισχύουν και κάποια όρια. Αν τα καταργήσεις και αυτά τότε πως θα κάνεις αυτό που ο καθένας από εμάς αισθάνεται ως υποχρέωση;»,
σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιάς.
Σε ότι αφορά τη λειτουργία του ΕΟΠΠΥ αλλά και την επέκταση του ωραρίου των ιατρών του ΙΚΑ και τις απογεμαυτινές ώρες ο κ. Χαλκιάς ανέφερε:
"Αυτό το σύστημα περίθαλψης του ΕΟΠΠΥ για να λειτουργήσει ανθρώπινα, πρέπει να έχει έναν αριθμό ιατρών. Θέλει 22.000 - 25.000 γιατρούς. Τώρα έχει 5.500 το ΙΚΑ και 4.500 είναι αυτοί που έκαναν δήλωση ηλεκτρονικά. Δεν έχουμε δει καμία προκήρυξη. Προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του με τους υπάρχοντες ιατρούς και να μπαλώσει τρύπες. Δεν είμαστε αντίθετοι να δουλέψουν τα απογεύματα οι ιατροί του ΙΚΑ αλλά να συμφωνήσουμε σε μία συγκεκριμένη σύμβαση και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ