19.9.2014 14:57

Οδικός χάρτης … νομιμότητας

• ΩΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Ενώπιον ενός τεράστιου προβλήματος θα βρεθεί λίαν συντόμως η δημοτική αρχή. Οι μηνύσεις για διαφόρων ειδών παραβάσεις σε μια σειρά από καταστήματα εστίασης και διασκέδασης έχουν σχηματίσει … βουνό και πλέον είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τη νομοθεσία, να προχωρεί στην αφαίρεση αδείας λειτουργίας και το σφράγισμα των καταστημάτων για όσο καιρό προβλέπει ο νόμος.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στις πρώτες κιόλας επαφές του με το πρόβλημα διαπίστωσε ότι πηγάζει από το γεγονός ότι οι εποχικοί επαγγελματίες του είδους την πατάνε γιατί εκκινούν τις διαδικασίες νομιμοποίησης της δουλειάς τους λίγες μέρες πριν βάλουν το κλειδί στην πόρτα σε κάθε σεζόν. Αυτονόητα η απαιτούμενη γραφειοκρατία τους δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια, πέφτουν πάνω στη φούρια της δουλειάς κι όλα μένουν στη μέση, μετέωρα κι ευάλωτα στην πρώτη ανταγωνιστική ή … γειτονική καταγγελία.

Η απόφαση σφράγισης της δουλειάς του άλλου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, ιδίως στην εποχή μας. Το αντιλαμβάνεται ο Δημ. Καράλης, είναι υποθέτω θέση συνολικά και της δημοτικής αρχής. Για αυτό μια από τις πρώτες σκέψεις περιορισμού του φαινομένου είναι η έγκαιρη ενημέρωση των επαγγελματιών. Ίσως με ενημερωτικές εκδόσεις οι οποίες θα παραδίδονται με τη μορφή χρηστικού ημερολογίου σε όποιον εκδηλώσει στις δημοτικές υπηρεσίες την επιθυμία να ανοίξει μια ταβέρνα, μια καντίνα ή έναν υπαίθριο χώρο αναψυχής. Καθήκον του Δήμου θα είναι να τον ενημερώνει σωστά και έγκαιρα για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κι, αν εκείνος πια εν γνώσει του τα παραβιάσει, ας μην ψάχνει να μεταβιβάσει την ευθύνη. Θα έχει ονοματεπώνυμο…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ