23.4.2015 12:50

Ο Τσίπρας πάει στη Μέρκελ με τελεσίγραφο: Συμφωνία τώρα ή εκλογές

Θα πει στη γερμανίδα καγκελάριο ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 30 Απριλίου, τότε παύει να ισχύει η «20η Φεβρουαρίου» και όλα είναι ανοιχτά

Με το τελεσίγραφο «συμφωνία τώρα ή εκλογές» πάει ο κ. Τσίπρας για να συναντήσει σήμερα την κ. Μέρκελ, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.



Οπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας σε έλληνες δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης της ελληνικής αποστολής για Βρυξέλλες, ο έλληνας πρωθυπουργός προσδοκά ότι θα υπάρξει λύση μέχρι την άλλη εβδομάδα.

Ωστόσο στη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, θα πει στη γερμανίδα καγκελάριο πως αν δεν επιτευχθεί σύγκλιση μέχρι τις 30 Απριλίου, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, τότε αυτή παύει να ισχύει και «όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και οι εκλογές».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας θα πει στην κ. Μέρκελ πως μέχρι τώρα έχει επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων στο 70%, τονίζοντας πως η ελληνική πλευρά έχει κάνει ό,τι πρέπει και τώρα είναι η σειρά των δανειστών.

Η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί στις 3.30 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες. Ο κ.Τσίπρας μετά θα συναντηθεί και με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ