4.9.2014 20:46

"Ο θεσμικός κατήφορος των κυβερνώντων"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μετά την πρωτόδικη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά που ακυρώνει την εκλογή Καλογήρου στη θέση της Περιφερειάρχη, δίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε Χίου.

Σε αυτή κάνει λόγο για θεσμικό κατήφορο ενώ εξαπολύει τα βέλη του κατά της ΝΟΔΕ Χίου.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Ο θεσμικός κατήφορος αυτών που έχουν βάλει την κοινωνίας μας και την περιφέρειά μας σε περιπέτειες δεν έχει τέλος. Και εξαπλώνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Σύμπτωμά του είναι το ότι η ΝΔ της Χίου ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ το λόγο επειδή υπερασπίζεται το αυτονόητο, την εφαρμογή του νόμου σε ζητήματα που αφορούν τις περιφερειακές εκλογές. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Μόνο όποιος παρανομεί συστηματικά έχει να φοβάται από το αίτημα αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι και καθολικό αίτημα όλων των πολιτών. Αν παρανόμησε, όποιος  και όποια παρανόμησε, να υποστεί τις συνέπειες του νόμου και να στερηθεί του αξιώματός που παρανόμως επιχειρεί να αποκτήσει. Δε νομίζουμε ότι ακόμη και οι πολίτες που ψήφισαν ΝΔ θεωρούν ένα τέτοιο αίτημα υπερβολικό. Αντιθέτως.
Μπορεί ο νόμος να μπαίνει στα πόδια όσων τοπικά αξιοποιούν κάτι μη σύννομο για να σπρώξουν τον ένα από εδώ και να φέρουν την άλλη από εκεί για να ανοίξει τελικά ο δρόμος για κάποιον τρίτο, αλλά αυτό είναι πρόβλημα της ΝΔ. Η κοινωνία δεν θέλει κανέναν και καμία που παρανόμησε σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος σε θέση εξουσίας".

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί σε αυτήν την κατεύθυνση όλες τις δυνατότητες. Και τις νομικές που έχουν απομείνει Έτσι και στην περίπτωση της Καλογήρου αφού η Καλλικρατική νομοθεσία δεν μας έδινε την δυνατότητα να θέσουμε το ζήτημα του σύννομου της υποψηφιότητας της πριν τις εκλογές το θέσαμε μετεκλογικά. Γιατί είναι έξω από την λογική μας  η όποια ανοχή για βόλεμα διαφόρων στελεχών των κυβερνώντων κομμάτων και η συνακόλουθη απαξίωση των θεσμών μέσα από παράτυπες ή και «τυπικά εντάξει» αλλαγές προσώπων που  εμπλέκονται σε δημόσια αιρετά αξιώματα. Τα δημόσια λειτουργήματα δεν είναι επιτρεπτό να λειτουργούν ως εφαλτήρια για καριέρες ή ως πλυντήρια για νόμιμες αλλά μη ηθικές πρακτικές των ανθρώπων αυτών».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ