31.1.2017 12:15

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα νησιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα νησιωτικότητας και στήριξης της νησιωτικότητας με έργα και όχι με λόγια θέτει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου σε ανακοίνωση της με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη του Υπ. Ναυτιλίας π. Κουρουμπλή και τις εξαγγελίες του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη του Υπουργού εποικοδομητική και χρήσιμη, τονίζει τις προθέσεις του κ. Κουρουμπλή για «την αναβάθμιση των Α.Ε.Ν. και για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής των νησιών που σήκωσαν το μεγάλο βάρος της προσφυγικής κρίσης σε συνδυασμό με τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια στα νησιά. Κατά την επίσκεψη στα Ψαρά, ο κ. Κουρουμπλής, δεσμεύθηκε  ότι θα σταλεί στο νησί το φουσκωτό σκάφος που ζήτησαν οι επαγγελματίες αλιείς του νησιού, για τον έλεγχο της παράνομης αλιείας  και ότι  θα εξετάσει από κοινού με την διευθύντρια της 2ης ΔΥΠΕ το ζήτημα της μόνιμης παρουσίας γιατρού στα Ψαρά, αλλά και το θέμα της τηλεϊατρικής.

Κατά την επίσκεψη στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, δόθηκε εντολή να γίνει μελέτη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο οικοτροφείο της Ακαδημίας και έρευνα για την επέκτασή του σε άλλο χώρο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η  απόφαση  του Υπουργού  για τον τόπο μας, τους ναυτικούς,τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς της ΑΕΝ για την  δημιουργία δύο σχολείων, (Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων και Ειδικό Τμήμα Μηχανικών Ε.Ν.), κατόπιν συνεργασίας του γραφείου του με τους καθηγητές των δύο Ακαδημιών. Η ίδρυση των δύο σχολείων αποτελούσε  πάγιο αίτημα όλων επί σειρά ετών που θα υλοποιηθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι θα διευκολύνονται οι σπουδαστές της περιοχής, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στον Ασπρόπυργο ή στη Μηχανιώνα, για να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση, για την έκδοση των Α.Ν.Ι. (Αποδεικτικών Ναυτικής Ικανότητας).

Επίσης στην ΑΕΝ Οινουσών, δρομολογήθηκε η διαδικασία για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου.

Η βελτίωση των συγκοινωνιών τα τελευταία δύο χρόνια αναγνωρίσθηκε και από τους δύο Δημάρχους Ψαρών και Οινουσσών και ζητήθηκε να εξετασθεί το ενδεχόμενο μιας επιπλέον προσέγγισης πλοίου» σημειώνει στην ανακοίνωση του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που καταλήγει εγκαλώντας τη ΝΔ γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε αναδείξει και στηρίξει τη νησιωτικότητα χρησιμοποιώντας το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

«Αποδεικνύουμε επίσης και τη σημασία που δίνουμε στη νησιωτικότητα με έργα όχι με λόγια όπως κάνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν μας έχουν  απαντήσει όμως « τι έκαναν  όταν δύο φορές  η Ελλάδα είχε την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και καμία από αυτές δεν έθεσαν  το θέμα της νησιωτικότητας;» Τόσο ψηλά ήταν στην ατζέντα των προηγούμενων Κυβερνήσεων η νησιωτικότητα, ώστε δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία ευκαιρία. Εμείς, με την ευκαιρία της Προεδρίας της Μάλτας, για πρώτη φορά, παίρνουμε την πρωτοβουλία και ανοίγουμε τη συζήτηση για χάραξη ευρωπαϊκών πολιτικών υπέρ των νησιών.

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται οι πράξεις αποδεικνύουν τα γεγονότα. Οι συμπολίτες μας έχουν μνήμη και λογική και κρίνουν. Εμείς μιλάμε με έργα και  πρόγραμμα .

«Εμείς εφαρμόζουμε ήδη δέσμη μέτρων νησιωτικής πολιτικής που θα βοηθήσουν στην άρση των δυσκολιών που συνεπάγεται η απομόνωση των νησιών».»

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ