25.6.2012 10:36

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την Υπουργοποίηση Μουσουρούλη

 
Αναπαράγοντας τη γενικότερη γραμμή του κόμματός του, ο κ. Μουσουρούλης εγκαταλείφθηκε προεκλογικά σε μια εκστρατεία της οποίας η βασική επιδίωξη ήταν να αποφύγει την δημόσια έκθεση στα πολλά και μεγάλα πραγματικά προβλήματα της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας της Χίου και της χώρας μας. Προβλήματα για τα οποία έχει και το κόμμα του και ο ίδιος καθοριστική ευθύνη, καθώς με την ψήφο υπέρ του μνημονίου οδήγησαν την κοινωνία σε ασφυξία. Τα ελεγχόμενα κομματικά ακροατήρια που συγκέντρωσε σε κλειστές αίθουσες ξενοδοχείων δημιούργησαν μια απόσταση ασφαλείας από τις ανοιχτές πληγές της κοινωνίας, από βαριά ασθενείς χωρίς φάρμακα, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους με μισθούς και εισοδήματα (αν όχι χρέη) απόγνωσης, νέους και άλλους ανέργους με το διαβατήριο στο χέρι, σε κατάσταση απελπισίας.
Οι πληγές όμως είναι εδώ και χειροτερεύουν.
Η περιπέτεια της οριακής εκλογής του στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματός του παρά τα δεδομένα ερείσματα που  πρόσθετε η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, όπως και η γενικότερη περιπέτεια της οριακής εκλογής του κόμματός του ,που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από έναν παραμορφωτικό εκλογικό νόμο, δεν επιτρέπουν παρερμηνείες ως προς τα όρια της εντολής που έχει λάβει. Είμαστε έτοιμοι να αναγνωρίσουμε κάθε προσπάθεια που θα σέβεται αυτά τα όρια και θα αποδεσμεύεται από ακραίες θέσεις και κατεστημένα συμφέροντα. Με την αποφασιστικά αυξημένη ισχύ αλλά και ευθύνη που μας έδωσε η ψήφος των πολιτών, είμαστε όμως και έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε σε κάθε απόπειρα για μνημονιακό-νεοφιλελεύθερο πλιάτσικο στις υποδομές (μεταφορές, ενέργεια, κτλ) και στον φυσικό και πολιτισμικό πλούτο του νησιού.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ