8.9.2014 10:10

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου ενώπιον του διλλήματος των … Καρράδων

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΚΑΡΡΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΜΕΛΟΣ

Υποχρεωτικά κάποια στιγμή θα ετίθετο. Η αίτηση του Κυρ. Καρρά να γίνει δεκτός ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χίου είχε τοποθετηθεί απλά στο ψυγείο κι ήταν θέμα χρόνου να εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα.

Όπως αναμένονταν ήταν εξαιρετικά δύσκολο το θέμα να κλείσει χωρίς τις προβλεπόμενες … νεφώσεις. Η κατάληξη του βέβαια κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, αν θεωρηθεί ως δεδομένο ότι η τύχη της αιτήσεως του πρώην επιφανούς στελέχους του ΠΑΣΟΚ θα καθορίσει και την τύχη αντίστοιχων αιτημάτων που βρίσκονται … καθ’ οδόν.

Την αίτηση του Κυριάκου κλήθηκε να εξετάσει η Γενική Συνέλευση των μελών, που είναι θα προχωρήσει και στη σύσταση της Οργάνωσης πόλης Χίου. Η αίτηση ήρθε «πακετάκι» με άλλες, για τις οποίες δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις. Όταν ήρθε όμως η ώρα του Κυριάκου, που ήταν μάλιστα και παρόν…

Τα δυο … αντιμαχόμενα στρατόπεδα πήραν θέση. Με βασικό της εκφραστή το δημοσιογράφο Γ. Παγούδη, η πτέρυγα του «όχι» ισχυρίστηκε ότι θα μολύνει το ηθικό πλεονέκτημα που διαθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. η πρόσμειξη του με πρόσωπα – διαχειριστές της ΠΑΣΟΚικής εξουσίας. «Δεν μπορούν οι σημαίες ενός καταδικασμένου παρελθόντος να γίνονται αποδεκτές με ανοιχτές αγκάλες από έναν κομματικό φορέα με στόχο να ανατρέψει το σάπιο σύστημα. Θολώνουμε το μήνυμα που επιθυμούμε να στείλουμε στην κοινωνία», ισχυρίστηκε ο Γιώργης. «Σε λίγο θα φέρετε εδώ και την αίτηση του Γιαννάρα», πρόσθεσε.

Στον αντίποδα ρόλο υπεράσπισης του Κυριάκου και κατά συνέπεια όσων Κυριάκων θα ακολουθήσουν ανέλαβε ο Αντ. Κοτσακάς, σε μια από τις σπάνιες τόσο καίριες τοποθετήσεις του σε τοπικά κομματικά όργανα. Ο πρώην υπουργός επιχείρησε να υποτιμήσει τους ρόλους του αιτούντα στο τοπικό «σύστημα ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε ότι δεν θήτευσε σε αποφασιστικές θέσεις και εστίασε κυρίως στην ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αγκαλιάσει, χωρίς προαπαιτούμενα, τη μεγάλη μερίδα των ανένταχτων ΠΑΣΟΚογενών, αν νυν υπέρ πάντων στόχος είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση. «Αν τέτοια λέγονται για ένα στέλεχος χωρίς ουσιαστικές αποφασιστικές αρμοδιότητες, φαντάζομαι τι θα λέγεται για μένα πίσω από την πλάτη μου», ανέφερε σε κάποια στιγμή ο Αν. Κοτσακάς.

Οι δυο αυτές κατευθύνσεις δεν κατέστη δυνατόν να συγκλίνουν κατά την πορεία της συζήτησης κι έτσι η αίτηση του Κυριάκου παραπέμφθηκε σε … ανώτερο βαθμό, τη Νομαρχιακή Επιτροπή, η οποία θα κληθεί τώρα να αποφασίσει. Θα πάρει φυσικά κι εκείνη το χρόνο της, μα κάποια ώρα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ (και ο ΣΥΡΙΖΑ εν γένει) θα πρέπει να καταλήξει επισήμως τι ακριβώς κάνει με τους … Κυριάκους, γιατί όπου να ‘ναι ο κατάλογος θα μεγαλώνει με Πέτρους, Μικέδες κ.α. όσο η προοπτική μιας ισχυρής πολιτικής δύναμης που θα υποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ακόμα μακρινή.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ