22.3.2012 10:56

«Ο πανικός των υπεύθυνων έκλεισε την Τράπεζα»

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΡΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ- ΛΗΜΝΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ PROTON BANK

Αψυχολόγητη και βεβιασμένη χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβο- Λήμνου την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να θέσει υπό καθεστώς επιτήρησης την Συνεταιριστική Τράπεζα. Οι εργαζόμενοι ζητούν να υπαχθούν στο ίδιο καθεστώς που ίσχυσε και για τις Proton Bank και Aspis ενώ παράλληλα καλούν όλους τους φορείς να σταθούν στο πλευρό τους.
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:
«Εμείς, οι 37 εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή μας για την αψυχολόγητη και βεβιασμένη ενέργεια της Τράπεζας της Ελλάδος, οι υπεύθυνοι της οποίας σε κατάσταση πανικού και προκειμένου να μην εκτεθούν από τα διάφορα δημοσιεύματα που προηγήθηκαν, αποφάσισαν ελαφρά τη καρδία να αφαιρέσουν ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο από τον Νομό μας και να αφήσουν άνεργους 37 ανθρώπους.
Ποιοι πλήττονται από την παραπάνω ενέργεια;
1. Οι 6.500 μεριδιούχοι της τράπεζάς μας, οι οποίοι βλέπουν εν μία νυκτί  τις επενδύσεις τους να εξανεμίζονται
2. Οι 1.300 δανειολήπτες, επιχειρηματίες και ιδιώτες συμπολίτες μας
3. Οι 37 εργαζόμενοι της Τράπεζάς μας

Ποιος κερδίζει;
ΚΑΝΕΙΣ
Ζητούμε:
1. Να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις των υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικών Τραπεζών όπως ακριβώς αντιμετωπίστηκαν η Proton Bank και η Aspis Bank, όπου η μετάβαση σε νέο καθεστώς τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες έγινε αναίμακτα και σε μία νύχτα.
2. Ζητούμε την στήριξη ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των τοπικών αρχών και φορέων, πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και ιδιωτών οι οποίοι πλήττονται ΑΜΕΣΑ από το κλείσιμο της Τράπεζάς καθώς και όλων των συνάδελφων – τραπεζικών οι οποίοι αύριο θα είναι στη θέση μας». 

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ