6.1.2015 14:10

Ο Κώστας Χλωμούδης ο ένας από τους τέσσερις του ΠΑΣΟΚ στη Χίο

Με την υποψηφιότητα του Πανεπιστημιακού 57χρονου Κώστα Χλωμούδη, ξεκίνησε να κλειδώνει τις θέσεις του το τοπικό ΠΑΣΟΚ ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η πλήρωση των τριών θέσεων που απομένουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήδη η Νομαρχιακή Επιτροπή έχει καταρτίσει λίστα με 10 πιθανά ονόματα υποψηφίων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να προωθηθούν στην Χαριλάου Τρικούπη κι από εκεί να δοθεί το επίσημο χρίσμα.

Ποιο είναι ο Κώστας Χλωμούδης *

 Ο Κ. Χλωμούδης γεννήθηκε το 1957 στα Αρμόλια.

Είναι οικονομολόγος και διδάσκει στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά στο επιστημονικό πεδίο της Οικονομικής Ανάλυσης. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο τη λειτουργία, οργάνωση και εξέλιξη της λιμενικής βιομηχανίας και την πολιτική των μεταφορών, ιδιαιτέρως των θαλάσσιων. Έχει συμμετάσχει αυτοτελώς ή σε συνεργασία στην έκδοση διαφόρων βιβλίων.

Τελείωσε το Γυμνάσιο Καλαμωτής, την Ανωτάτη Βιομηχανική της Θεσσαλονίκης το 1975 κι έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 
Δεμένος με τις ρίζες του, θυμάται τους συμμαθητές του αλλά και την πρέφα που παίζανε στην πλατεία του χωριού.
«Πρώτη επαφή κοινωνικοποίησης», αποκαλεί την φοίτηση στο Γυμνάσιο Καλαμωτής. Αξέχαστοι φίλοι οι συμμαθητές Στ. Σουρέλας, Γ. Λαγούδης, Χρ. Κοσμίδης, Δ. Στάμαργας, Στ. Αρβανιτάκης, Μιλ. Σαραντινίδης κι άλλοι πολλοί. Δηλώνει «καρφωμένος» με τη νότια Χίο, την οποία αποκαλεί ησυχαστήριο.

 Όπως λέει, αν για κάτι νιώθει περήφανος επειδή είναι Χιώτης, ένα από αυτά είναι το ότι δεν έχει πέσει το νησί θύμα της στρεβλής ανάπτυξης, όπως άλλα. «Δεν λέω όχι στην ανάπτυξη, αλλά πρέπει να είναι λελογισμένη και ήπια». 

Ο Κ. Χλωμούδης είναι και συγγραφέας. Έχει συγγράψει οκτώ βιβλία με πρώτα το λιμενικό σχεδιασμό και την Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία στο Μεσοπόλεμο. Το βιβλίο του «Προς μία Ευρωπαϊκή Λιμενική Πολιτική» κυκλοφορεί πανευρωπαϊκά κι έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες παγκόσμια. 

* Στοιχεία από έντυπο «π» στις 18/4/2006

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ