20.6.2012 11:27

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος …..στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου

 
Νομίζαμε ότι είχαμε δει όλα στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών  Χίου αλλά η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία. Μετά τα μαθήματα αντικομουνισμού από τον πρόεδρο της Δ.Ο.Ε, τις διαρκείς αναβολές οποιαδήποτε κινηματικής δράσης και το μπλοκάρισμα κάθε  αγωνιστικής απόφασης με συνδικαλιστικά τερτίπια , η πλειοψηφία του Δ.Σ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ)  όρισε την τακτική συνέλευση του Συλλόγου  την επόμενη μέρα των εκλογών!!!  Μία ημερομηνία δηλαδή  που τα μαθήματα  έχουν ήδη τελειώσει, τα σχολεία δεν λειτουργούν με εγκύκλιο του υπουργείου και που είναι πρακτικά δύσκολο έως αδύνατον  να παρευρεθεί μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών.
 Απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα  ενημερώνουμε ότι κανένας  εκπαιδευτικός μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α (ούτε και κανένα μέλος από τις Παρεμβάσεις –Συσπειρώσεις– Κινήσεις Π.Ε)  δεν συμμετείχε και δεν νομιμοποίησε με την παρουσία του αυτή την συνέλευση- φιάσκο ,μια συνέλευση  παρωδία που πραγματοποιήθηκε για  να αποτύχει…
Με τέτοιες λογικές το εργατικό κίνημα δεν πάει παρακάτω  και  θα μένει μονίμως  καθηλωμένο και χειραγωγημένο από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε μια περίοδο που ειδικά στην εκπαίδευση  βρισκόμαστε μπροστά σε  νέες μάχες. Μάχες για να καταργηθούν όλοι οι νόμοι της Διαμαντοπούλου. Μάχες ενάντια στο «νέο σχολείο» των αλλεπάλληλων εξετάσεων και της χειραγώγησης. Ενάντια στην αξιολόγηση των απολύσεων και της πειθάρχησης, στο μισθολόγιο-βαθμολόγιο της φτώχειας και του αυταρχισμού. Ενάντια στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων με τη γενίκευση των αναπληρωτών και ωρομισθίων, την ένταξη στο ΕΣΠΑ, τα «μπλοκάκια» κλπ. Ενάντια στην εκπαίδευση των συγχωνεύσεων, της κατάργησης των βιβλίων, του στείρου τεχνοκρατισμού και της έλλειψης πνοής, παιδαγωγικού οράματος και ελευθερίας.                                                      
 
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  ΧΙΟΥ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ