22.9.2014 12:16

Ο καλός ο καπετάνιος... στη φουρτούνα φαίνεται

ΧΩΡΙΣ «PLAN B» ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΘΕΤΑ ΤΑ ΨΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

Οι νέες δεσμεύσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτ. Βαρβιτσιώτη ότι τελικά αυτή την εβδομάδα θα βρεθεί λύση με το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Ψαρών και της Χίου με τη Βόρεια Ελλάδα, δεν φτάνει για να καλύψει την ανεπάρκεια που επιδεικνύει το κατά άλλα... έτοιμο υπουργείο, όταν διαβεβαίωνε ότι υπάρχει εναλλακτικό πλάνο και εξωθούσε τη ΝΕΛ μακριά από κάθε δημόσιο διαγωνισμό, εφόσον αυτή η εταιρία αποδεινύονταν το πρόβλημα.
Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι υπήρχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβεβαιώσεις πως τόσο η Hellenic Sea Ways όσο και η Blue Star ενδιαφέρονται για την κάλυψη των κενών (από τη ΝΕΛ) δρομολογιακών γραμμών, το υπουργείο 15 μέρες μετά παλινωδεί προς τη μια ή την άλλη λύση. Αδυνατεί να προσδιορίσει μέσα από τις προδιαγραφές που το ίδιο θέτει ποιο θα είναι το μέλλον των γραμμών και δέχεται πανταχόθεν πιέσεις για να κλείσει το ζήτημα των Ψαρών όσο και της σύνδεσης της Χίου με τη Βόρεια Ελλάδα, με τρόπο μόνιμο και επ’ ωφελεία του τόπου και όχι με προσωρινές και εμβαλωματικές λύσεις που σε τίποτα δεν αποδίδουν και τίποτα δεν προσφέρουν. 
Ο χρόνος του κ. Βαρβιτσιώτη στο θέμα δείχνει να εξαντλείται. Υπήρχε ή δεν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση της απομάκρυνσης της ΝΕΛ από τη γραμμή; Υπήρχε ή δεν υπήρχε μια κάποια διαβεβαίωση από την Blue Star ή την H.S.W. ότι θα αναλάμβαναν οι ίδιες την κάλυψη της γραμμής;
Αλλά ακόμη κι αν αυτό επιτευχθεί κάποια στιγμή, θα γίνει τελικά μ εσυμφερότερους ή με δυσμενέστερους για τον προϋπολογισμό του υπουργείου όρους;
Στις πρόσφατες επαφές που είχε ο κ. Βαρβιτσιώτης τόσο με τον Κ. Τριαντάφυλλο, όσο και με τον Ν. Μηταράκη, οι δεσμεύσεις πηγαίνουν και έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό.
Ας μη λησμονεί όμως ο υπουργός ότι τα νησιά δεν είναι πεδίο πειραμάτων. Οι επιπτώσεις είναι σημαντικές και η καθημερινότητα όλων επιβαρύνεται από την όποια καθυστέρηση παρουσιάζεται στη λήψη των αποφάσεων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ