30.1.2018 10:06

Ο Γύρος του Λιμανιού σε αγώνα ανώμαλου δρόμου

ΧΩΡΙΣ βαθμολογίες και αξιολογήσεις για τους αθλητές των σωματείων ο αγώνας της Κυριακής που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ

Έχει χρόνια να διεξαχθεί στο νησί μας Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου, 10 συγκεκριμένα, καθώς το βάρος έπεσε στη διοργάνωση του Γύρου της Πόλης, μιας διαδρομής που έμοιαζε αρκετά τόσο στον τρόπο όσο και στην προετοιμασία με τα περιφερειακών αγωνίσματα.

Η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να θυμηθούμε τα παλιά, διοργανώνοντας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου στο λιμάνι του νησιού. Ο αγώνας είναι για όλους, από παιδιά Α’ Δημοτικού, και είναι η πρώτη φορά που είναι ανοικτός ακόμη και για απλούς πολίτες, που θέλουν να τρέξουν και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Ο λόγος που θα διεξαχθεί κατά αυτόν τον τρόπο είναι γιατί ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να μην υπάρξουν βαθμοί και αξιολογήσεις στους αθλητές των σωματείων, όπως είθισται να γίνεται στους περιφερειακούς αγώνες, αλλά να τους δώσει την ευκαιρία να τεστάρουν τις αντοχές και δυνατότητες τους εν όψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανώμαλου Δρόμου που θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός της διαδρομής θα πραγματοποιείται στον περιβάλλοντα χώρο του Λιμεναρχείου, ενώ η πρώτη διαδρομή  θα ξεκινήσει στις 10:00.

Το μήκος του αγώνα δρόμου θα είναι 1χλμ. για γεννηθέντες από το 2.005 ως το 2.008, 2χλμ. για όσες γεννήθηκαν 2.003 – 2.004, 3 χλμ. για αγόρια ίδιας ηλικίας και κορασίδες (γεννηθείσες 2.001 – 2.002), 4χλμ. για παίδες (γεννηθέντες 2.001 – 2.002) και γυναίκες από 18 και πάνω και τέλος 6χλμ. για άνδρες από 18 και πάνω. 

Όλοι οι αγωνιζόμενοι  θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης 40 λεπτά νωρίτερα για να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους.

«Ευελπιστούμε να υπάρξει ενδιαφέρον και να έχουμε πολλές συμμετοχές. Κυριακή θα είναι, ελεύθερος χρόνος υπάρχει τις Κυριακές και φυσικά μπορούν να τρέξουν όλοι», αναφέρει ο Γ. Πετρής, τεχνικός σύμβουλος της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ