25.2.2015 14:18

Ο Φ. Αγγουλές πηγή έμπνευσης για τους Χιώτες μαθητές

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Τον μεγάλο Χιώτη ποιητή και αγωνιστή Φώτη Αγγουλέ, τιμά με εκδήλωση της η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 19.15 στο Ομήρειο , με την επιμέλεια της Στέλλας Τσιροπινά, υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα  παρουσιαστεί η ζωή και το έργο του Φώτη Αγγουλε, καθώς και ένα απόσπασμα δραματοποιημένης αναπαράστασης της ζωής του, έτσι όπως αυτό είχε παιχτεί ξανά από τους μαθητές και τέλος η εκδήλωση θα κλείσει με τις βραβεύσεις των μαθητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ποίησης στη μνήμη του Φώτη Αγγουλέ.

Στο θεατρικό δρώμενο θα παρουσιαστεί το απόσπασμα εκείνο που αφορά στη σκηνή του Στρατοδικείου όπου γίνεται η αναδρομή στα γεγονότα της φουντάνας και στη δράση της Αντίστασης στη Χίο.

Τα βραβεία

Στη μνήμη του Θ. Τριπολίτη του παλικαριού που τον προηγούμενο Σεπτέμβρη έχασε τη ζωή του  σε τροχαίο τον προηγούμενο Σεπτέμβρη και που ε χε πρωταγωνιστήσει στην πρώτη δραματοποίηση της ζωής του Φ. Αγγουλέ είναι αφιερωμένα τα βραβεία του διαγωνισμού ποίησης.

Στο διαγωνισμό ποίησης με θέμα τη ζωή και το έργο του Φώτη Αγγουλέ συμμετείχαν συνολικά 25 μαθητές από το Βόρειο Αιγαίο. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής που αποτελείται από τους Γ. Διλμπόη, Ε. Βλυσίδου, Τ. Μυλωνά, Σ. Τσιροπινά, επέλεξαν το ποίημα της Ειρήνης Καλλίτση  μαθήτριας του 1ου γενικού λυκείου Χίου ως καλύτερο και του έδωσαν το πρώτο βραβείο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ