14.8.2014 15:29

"Ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται, αποσύρεται"

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μαζική  διαδήλωση και συμβολική κατάληψη   στην εφορία της Χίου.

Σε αυτήν τονίσθηκε από τον Μάκη Μπαλαούρα, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η επιδίωξη της κυβέρνησης για την  ιδιωτικοποίηση του εναπομείναντος αποδιαρθρωμένου μηχανισμού των Εφοριών.

Με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ και αιτίες όλες τις καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων 5 ετών  δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί ο Μάκης Μπαλαούρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΕΝΦΙΑ  δεν παίρνει επιδιόρθωση αλλά το μόνο σωστό είναι  να αποσυρθεί. Καυτηρίασε την στάση των κυβερνητικών  βουλευτών που αφού ψηφίσανε τον ΕΝΦΙΑ τώρα διαφωνούν .

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ  είναι να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία και αυτό θα νομοθετήσει  κατά προτεραιότητα ως κυβέρνηση. Επεσήμανε  τον τεράστιο κίνδυνο, με τις ρυθμίσεις των κόκκινων στεγαστικών δανείων που προωθεί η κυβέρνηση και σε συνδυασμό με το βάρος του ΕΝΦΙΑ, η πλειοψηφία των δανειστών να χάσει το σπίτι που πληρώνει επί πολλά χρόνια με δόσεις  και να μετατραπεί σε ενοικιαστή!

 Επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της υποχρεωτικής για τους εργοδότες αποδοχής της διαιτησίας όταν προσφεύγουν οι εργαζόμενοι, την οποία έχει καταργήσει η κυβέρνηση της περιορισμένης δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε στο γενικευόμενο πλέον  ξεπούλημα των αιγιαλών, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών μέσω ΤΑΙΠΕΔ, στην ανεργία, στην μαύρη αγορά εργασίας που φθάνει το 33% της απασχόλησης, στην διαπλοκή με τους καναλάρχες και το χάρισμα των χρεών τους προς το δημόσιο που ίσως ξεπερνάει το 1 δις ευρώ!

 Για την συνακόλουθη σιωπή των μεγάλων καναλιών  και την αδιαφάνεια στις συναλλαγές επιχειρηματιών με πολιτικά κόμματα την οποία πρόσφατα θεσμοποίησε η κυβέρνηση. Με αυτήν ουσιαστικά μπορούν να συγκροτούνται επιχειρηματικά λόμπυ  που με την ισχύ του χρήματός τους θα αγοράζουν πολιτικές συνειδήσεις και συνακόλουθα νόμους  που τους εξυπηρετούν! 

Μίλησε και για το τοπικό ζήτημα της  επιδιωκόμενης από την κυβέρνηση, άρσης της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού των μαστιχοπαραγωγών. Με αυτήν την προσπάθεια η κυβερνητική πολιτική, που σαμποτάρει παγίως τους συνεταιρισμούς, θα δώσει την παραγωγή της μαστίχας βορά στους εμπόρους διασπώντας τους μαστιχοπαραγωγούς.

Τελείωσε δε με την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι "για να τα καταφέρουμε θέλουμε συμμέτοχο την κοινωνία των εργαζομένων. Συμμέτοχο και κριτή για να μπορέσουμε σαν κυβέρνηση να υλοποιήσουμε αποτελεσματικά  την πολιτική ρήξης με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο την οποία έχει ανάγκη η κοινωνική πλειοψηφία. Για να προχωρήσουμε σε μια κοινωνία πιο δίκαιη στην οποία οι πολίτες θα ευημερούν και οι νέοι θα έχουν ένα όμορφο παρόν και ένα ασφαλές μέλλον". 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ