2.12.2014 13:40

"Ο έλεγχος στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και οι «μη απαντήσεις» του Δημάρχου"

Να δρομολογηθούν λύσεις σε όλα τα ζωτικής σημασίας προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου ζητά με ανακοίνωσή της η «Χιακή Συμπολιτεία» αιτιολογώντας τη λευκή ψήφο κατά το πρόσφατο Δ.Σ. στην πρόταση της πλειοψηφίας για πρόσκληση ελεγκτών και τη διενέργεια ελέγχου.

 «Ως δημοτική κίνηση, έχουμε διαχρονικά ταχθεί υπέρ της διενέργειας και ολοκλήρωσης του ελέγχου, γι’ αυτό άλλωστε και δεν καταψηφίσαμε την πρόταση. Ζητήσαμε, ωστόσο, από τον κ. Δήμαρχο (και πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) μια συνολική τοποθέτηση – εισήγηση για όλο το φάσμα των προβλημάτων του Θεάτρου (εξεύρεση μόνιμης στέγης, πραγματική περιφερειακή διάσταση, χρηματοδότηση, προγραμματισμός κ.ά.).

Η απάντηση ήταν ότι… δεν υπάρχει απάντηση, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε σχεδιασμός, ούτε χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που περιγράψαμε.

Θεωρούμε ότι οι έλεγχοι πρέπει να διενεργηθούν και να ολοκληρωθούν, με τρόπο διαφανή και αδιάβλητο, να αποτυπώσουν την πραγματική κατάσταση του Θεάτρου και να αποδώσουν ευθύνες όπου, και αν, υπάρχουν.

Την ίδια στιγμή, όμως, είναι αναγκαίο να δρομολογηθούν λύσεις και στα υπόλοιπα προβλήματα και να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για την προοπτική του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου, κάτι που δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν φαίνεται ούτε ικανή, ούτε διατεθειμένη να πράξει άμεσα», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ