7.7.2012 12:32

Ο Δον Ζουάν στον Καστρομηνά (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Η επιστροφή του Δον Ζουάν περνά από τον … Καστρομηνά και δεν είναι άλλη από τη θεατρική παραγωγή που ο δημοφιλής πρωταγωνιστής Γιώργος Κιμούλης και ο θίασός του περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα. Πρόκειται για το έργο που βασίζεται στο θεατρικό του Ούγγρο-Γερμανού συγγραφέα ΄Εντεν φον Χόρβατ και έχει διασκευαστεί από τον ίδιο τον Κιμούλη. Είναι μια μοναδική αλληγορία που έρχεται  να  παραλληλίσει την έννοια της καταστροφής  που βιώνει ο ήρωας, με οποιανδήποτε  καταστροφή,  πολιτική, οικονομική, κοινωνική  ή αρρώστια…

Ο γνωστός σε όλους ήρωας Δον Ζουάν επιστρέφει μέσα από την εικόνα  του «άπιαστου»  αρσενικού,  όπως ακριβώς έχει εμπνεύσει πάρα πολλούς σημαντικούς συγγραφείς και φιλοσόφους, που έχουν δημιουργήσει τον «αξεπέραστο μύθο» του και μετά από την περιπλάνηση μιας ζωής, ευάλωτος ανήμπορος και ενοχικός  για  την συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, στοχεύει να να επανορθώσει.

Ο Δον Ζουάν  είναι ο μόνος επιζών άνδρας ενός ναυαγίου,  που «ξυπνάει»,  σε έναν κόσμο που καταρρέει , ανήμπορος,  σε ένα χειρουργικό κρεβάτι ενός  παλιού εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου σε κάποιο νησί.  Επτά  νοσοκόμες , επτά  γυναίκες  που έχει πληγώσει στο παρελθόν  και  στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται η συγνώμη του προς όλο  το γυναικείο φύλο, καλούνται να τον περιθάλψουν!

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα την Δευτέρα 2 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, και  θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας ,η οποία θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου. 

 

Συντελεστές 

Το θίασο απαρτίζουν οι καλλιτέχνες Γιώργος Κιμούλης, Ταμίλα Κουλίεβα,  Φαίη Ξυλά,  Κατερίνα Γερονικολού, Δήμητρα Παπαδήμα,  Παρασκευή Κατσάνη, Άννα Έλενα και Βασιλική Μπισαράκη.

 Τη διασκευή του κειμένου και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ίδιος ο Κιμούλης, τα σκηνικά ο Pawel Dobrzycki, τα κοστούμια η Ιωάννα Τιμοθεάδου, την κινησιολογική επιμέλεια η Έλενα Γεροδήμου και τους φωτισμούς η ευρυματική Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Στη Χίο η παράσταση θα δοθεί την προσεχή Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 21.15, στο θερινό θέατρο της πόλης «Μίκης Θεοδωράκης» στον Καστρομηνά, με γενική είσοδο, ελέω κρίσης, στα 17 ευρώ και τα 12 για μαθητές και φοιτητές.  

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο περίπτερο της πλατείας 

Βουνακίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ