17.4.2012 9:46

O δημοσιογράφος Γιάννης Μαμουζέλος πάει στο …γήπεδο της πολιτικής!

ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

Την κάθοδο του στις Εθνικές Εκλογές ως υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας ανακοίνωσε ο Χιώτης δημοσιογράφος Γιάννης Μαμουζέλος.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος σε ανοικτή επιστολή του προς τους Χιώτες:

"Στις ραδιοτηλεοπτικές περιγραφές ακούγαμε ότι η μπάλα περνάει… σύριζα άουτ. Εγώ τώρα, μπαίνοντας στο  «γήπεδο» της πολιτικής πρέπει να σουτάρω … ΣΥΡΙΖΑ γκολ! Γκολ, όπως οι  ψήφοι σας με τ’ όνομά μου στις κάλπες της Α΄Αθήνας με την «ομάδα» του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
Η «σκυτάλη» της πολιτικής πρέπει να περάσει σε άλλα χέρια! Σε ανθρώπους με σύγχρονες αντιλήψεις, που δούλεψαν χρόνια για να φτάσουν κάπου, που έγραφαν και μίλαγαν για ν’ αλλάξει ο αθλητισμός, η νεολαία και κατ’ επέκταση η κοινωνία. 
Τέσσερις δεκαετίες στη δημοσιογραφία και στον αθλητισμό, με εφόδια τις σπουδές, τη δικηγορική ιδιότητα, την συνεχή επιμόρφωση, τις αναζητήσεις… Έμαθα και είδα πολλά, απέκτησα εμπειρίες.  Κράτησα υπέροχες αναμνήσεις από σπουδαία γεγονότα και ανθρώπους των σπορ, από καλούς συναδέλφους σε όλα τα «μέσα» που εμπιστεύτηκαν και τίμησαν τη δουλειά και τη συμπεριφορά μου ως επαγγελματία αθλητικού συντάκτη.
Στις στιγμές μιας πολιτικής, οικονομικής και -αναπόφευκτα δυστυχώς- κοινωνικής κρίσης και παρακμής αποφάσισα να περάσω στο δύσκολο γήπεδο της πολιτικής!
Να αφήσω στο πλάι όσα με γέμιζαν μέχρι σήμερα… Να κατέβω από την κερκίδα στον αγωνιστικό χώρο, να δω από κοντά κι από μέσα τις δυσκολίες του αγώνα, να δω αν ο χώρος αντέχει νέα συστήματα, νέα τακτική, άλλη προπόνηση και κυρίως fair play!  
Στη σκυταλοδρομία, αν η σκυτάλη μείνει στα ίδια χέρια, η ομάδα ακυρώνεται… Στο ποδόσφαιρο αν δεν είναι ΟΚ στα οικονομικά μένει έξω απ’ την… Ευρώπη!
Ξέρω, υπάρχουν πολλά δύσκολα θέματα και προβλήματα σε κάθε χώρο… Πρέπει ν’ αναζητήσουμε λύσεις,  να βρούμε άλλες… ομάδες, αθλητές και προπονητές!  Σ’ αυτή την ομάδα  τώρα είμαστε όλοι ΕΜΕΙΣ, τα παιδιά μας, οι νέοι, η κοινωνία μας! Μπείτε και ΕΣΕΙΣ…
Τα εγώ, η μαγκιά, τα «βύσματα», οι «κουμπάροι», τα λεφτά και η «εικονική ευημερία» στέρεψαν…
Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από εσάς, τους φιλάθλους, τους ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες, τους συναδέλφους, τους φίλους…
Μη διστάσετε, παραμερίστε εμμονές ή αγκυλώσεις του πριν και  ψηφίστε για το αύριο! Με τη σκέψη πως υπάρχουν κι άλλοι καλοί παίκτες…
Και για να κλείσω με δημοσιογραφική ορολογία, ελπίζω τελικά να με βάλετε κάτω απ’ τη ρουμπρίκα: διακριθέντες!"
Το βιογραφικό του Γιάννη Μαμουζέλου
Ο Γιάννης Ν. Μαμουζέλος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.  Με ρίζες από τη Χίο (Βροντάδο) και τη Σμύρνη.
Σπούδασε Νομικά & Πολιτικές Επιστήμες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έγινε δικηγόρος. Γνωρίζει αγγλικά και ιταλικά.
Ξεκίνησε νέος την αθλητική δημοσιογραφία («Φως των Σπορ», «Βραδυνή»), την έκανε κύριο επάγγελμα  και για 36 χρόνια εργάστηκε στην  τηλεόραση της ΕΡΤ, αρχικά στις Ειδήσεις και κατόπιν στην αθλητική διεύθυνση! 
Υπήρξε πολλά χρόνια παρουσιαστής αθλητικών ειδήσεων ή εκπομπών και παραγωγός- παρουσιαστής της «Αθλητικής Κυριακής».
Είναι ο ρέκορντμαν στην κάλυψη των κορυφαίων αθλητικών γεγονότων, όπως 13 Ολυμπιακοί (θερινοί/χειμερινοί), 4 Μουντιάλ ποδοσφαίρου, 35 Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοικτού & κλειστού στίβου, το θριαμβευτικό Euro 2004,  6  Μεσογειακοί και εκατοντάδες αγώνες ελληνικών ή διεθνών διοργανώσεων!
Εκπροσώπησε  πολλές φορές την ΕΡΤ σε Sports Group της EBU  ή σε Broadcasters meetings, διαχειρίστηκε θέσεις ευθύνης στον τομέα των Υπηρεσιών Τύπου και της ραδιοτηλεοπτικής παραγωγής σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και στους Ολυμπιακούς του 2004.
Εργάστηκε πολλά χρόνια σε πολιτικές εφημερίδες ( « Η Πρώτη», «Ελλάδα Σήμερα», «4η Εξουσία» κ.α.), σε περιοδικά  και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Διετέλεσε για δέκα χρόνια αρχισυντάκτης, αρθρογράφος και Σύμβουλος Έκδοσης στην πρωτοποριακή αθλητική εφημερίδα Sportime.   
* Συγγραφέας τριών βιβλίων: «100 Χρόνια Εθνική Ελλάδας» με την ιστορία της Εθνικής ποδοσφαίρου (2007) , «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ- Ραντεβού με την ιστορία» (2010), «Έλληνες & Μαραθώνιος» (2011)  –Ακόμη  συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Δομή & Οργάνωση του Ελληνικού Αθλητισμού» (2006).
*Ομιλητής σε πολλά πανελλήνια ή διεθνή συνέδρια, σεμινάρια κ.λπ. (ΔΟΑ, ΠΣΑΤ,  Ελλ.ΕΔΑ,  ΕΓΒΕ,  ΠΕΠΦΑ) έχει ασχοληθεί με θέματα αθλητικής ανάπτυξης και ιστορίας, βίας, δεοντολογίας ΜΜΕ κ.λπ. 
*Έχει διδάξει αθλητική δημοσιογραφία στο προπτυχιακό τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου και για χρόνια σε ιδιωτικές ή δημόσιες σχολές.
* Είναι Ειδικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, μετέχει στο δ.σ. του Πανελληνίου Γ.Σ. και είναι  μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Αθλητισμού και του Ινστιτούτου Διεθνούς & Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου.   
* Παντρεμένος με τη συμβολαιογράφο Αικ. Μαμουζέλου-Σπηλιακοπούλου έχουν δύο παιδιά, το Νίκο (Χημικό Μηχανικό ΕΜΠ) και την Ανθή (Φιλόλογο, υπάλληλο ΕΤΕ)».  

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ