6.4.2015 21:59

Ο Δήμος δεν είναι λογιστικό γραφείο

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΖΗΤΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ"

Ανακοίνωση κατά της απόφασης του Νομικού Προσώπου του Δήμου να αυξήσει τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς και να προχωρήσει σε μια σειρά από άλλες αυξήσεις στις παρεχόμενες κοινωνικές δομές εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέραν των άλλων αναφέρει ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμος δεν πρέπει να λειτουργούν με τη λογική του"λογιστηρίου" καθώς και ότι οι Δήμοι δεν πρέπει να βιομηχανοποιούν τον ελέυθερο χρόνο των πολιτών.

 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή υπογραμμίζει:

«Σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα η Δημοτική Αρχή επιβάλλεται να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης δίπλα στον πολίτη  και να εξαντλεί όλα τα περιθώρια προσφοράς και Αλληλεγγύης. Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ είναι ο βασικός μοχλός κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, με  κοινωνικές δράσεις  διαχρονικές και απότοκες της οικονομικής κρίσης. Είναι αυτή που σηκώνει αποκλειστικά το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, έχοντας οργανώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα στους φτωχούς, τους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους.

Η  Δημοτική Αρχή δεν είναι ένα ακόμη Λογιστικό Γραφείο ,αντιπροσωπεύει τους πολίτες της Χίου και σε ότι έχει να κάνει  ειδικά με τις κοινωνικές δομές  και τον Αθλητισμό πρέπει να είναι πιο προσεκτική.

Είναι αυτονόητο ότι διαφωνούμε με οποιαδήποτε αύξηση τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς,συνδρομής στο ΚΑΠΗ και οποιαδήποτε άλλη μορφής επιβάρυνση των δημοτών στους Αθλητικούς χώρους.Aντίθετα εμείς προτείνουμε την κατάργηση των τροφείων.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην σύνδεση των τροφείων στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς με τις προσλήψεις παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού γιατί έτσι δεν διασφαλίζεται ο Δημόσιος Παιδαγωγικός Χαρακτήρας τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις κοινωνικές δομές και τον Αθλητισμό έχει ως προτεραιότητες:

  • Διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα  των βρεφονηπιακών Σταθμών του ΚΑΠΗ και όλων των κοινωνικών Δομών.
  • Διεκδίκηση της επαρκούς στελέχωσης όλων των δημόσιων παιδικών σταθμών με μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό με στόχο την κάλυψη του συνόλου των αναγκών.
  • Κάλυψη όλων των αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων και των άλλων δημόσιων φορέων (π.χ. ΟΕΚ). Ειδική μέριμνα για παιδιά άνεργων γονιών ή οικογενειών κάτω από το όριο της φτώχειας(Με επιπλέον παροχές στήριξης). Κάλυψη των αναγκών και της αυξημένης ζήτησης για δημόσιους παιδικούς σταθμούς με άμεσα προγράμματα επεμβάσεων σε υφιστάμενα κτίρια σε συνεργασία με δήμους ώστε να λειτουργήσουν ταχύτατα σαν δημόσιοι σταθμοί. Μέχρι να ολοκληρωθούν τα προγράμματα κάλυψης του συνόλου των αναγκών θα δίδεται ειδικό κουπόνι για ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  • Στον τομέα του αθλητισμού αναγκαίο είναι να γίνεται συστηματική και συνειδητή προσπάθεια προώθησης ενός άλλου τρόπου ζωής και λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών. Ενός τρόπου ζωής όπου η άθληση αποτελεί μέσο προφύλαξης και θωράκισης της δημόσιας υγείας, μέσο κοινωνικοποίησης, μέσο ένταξης του δημότη στα κοινά, στοιχείο υπέρβασης του στείρου ατομικισμού και καλλιέργειας της ευγενούς άμιλλας.

Στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, οι Δημότες πρέπει να απολαμβάνουν όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου(Βρεφονηπιακοί σταθμοί-ΚΑΠΗ) δωρεάν με πνεύμα Αλληλεγγύης και ισότητας. Οι Δημότες δεν αντιμετωπίζονται ως αθλητικοί πελάτες- καταναλωτές, οι Δήμοι δεν πρέπει να έχουν στόχο να εξασφαλίσουν μέρος από τα κέρδη της «βιομηχανίας του ελεύθερου χρόνου».

 

 

   

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ