28.1.2013 13:39

Ο Βίος και η πολιτεία της νέας πτέρυγας στη Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Την ενδεχόμενη διαπλοκή που υπάρχει στην καθυστέρηση της νέας πτέρυγας του Σκυλίτσειου αναζητούν με ερώτηση τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στρέφοντας τα ερωτήματα και στο ποιόν του εργολάβου του έργου και της συμμετοχής του στο σκάνδαλο της χρηματοδότησηW του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens.
Στη βουλή για ακόμη μια φορά φτάνει το θέμα της νέας πτέρυγας του Σκυλίτσειου και το σήριαλ των καθυστερήσεων και των αναχρηματοδοτήσεων που το συνοδεύουν, μετά και το πρωτοσέλιδο του «π» στις 18 Δεκεμβρίου.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης και ΑΘ. Αθανασίου με ερώτηση τους στον Υπ. Υγείας, ο οποίος οφείλει να εποπτεύει τη ΔΕΠΑΝΟΜ, επισημαίνουν ότι η εταιρεία ζητά την επικαιροποίηση όλων των μελετών που εκπονήθηκαν από το 2002 για την κατασκευή της νέας πτέρυγας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιπλέον πιστώσεων για την αποπεράτωση του έργου.
Οι ίδιοι ρωτούν τον Υπουργό Υγείας σε τι ενέργειες θα προβεί για την απαράδεκτη καθυστέρηση του έργου, που υπολογίζονταν να ολοκληρωθεί σε 36 μήνες κι ήδη βρίσκεται στους 120 καθώς και γιατί υπερέβη ως έργο τον προϋπολογισμό των 25 εκατομμυρίων και η ΔΕΠΑΝΟΜ τώρα αξιώνει κι άλλα ποσά.
Χαρακτηριστική πάντως είναι η τελευταία ερώτηση προς τον υπουργό υγείας που αφορά τον εργολάβο του έργου. Χωρίς να τον κατονομάσουν οι δυο βουλευτές ρωτούν αν «σχετίζεται με την παράνομη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Κ. Σημίτη σύμφωνα με τη μαρτυρία του Θ. Τσουκάτου για το 1 εκ μάρκα από τη Siemens».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ