4.3.2015 14:42

Ο Βενιζέλος «έφαγε» τον Τριαντάφυλλο

Αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος διέγραψε από τη λίστα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος 6 συνολικά μεγαλοστελέχη.

Πρόκειται για τους Απόστολο Κακλαμάνη, Μανώλη Όθωνα, Χάρη Τσιόκα, Κ. Τριαντάφυλλο, Π. Γερουλάνο και Ντίνα Λάζαρη. Μάλιστα δυο τελευταίοι, που είχαν εκλεγεί με σταυροδοσία στο συνεδριο του 2013, διαμαρτυρήθηκαν έντονα με αποτελεσμα να επανέλθουν.

Οι υπόλοιποι τέσσερις όμως παραμένουν εκτός για άγνωστο λογο, αν και κάποιοι εκτιμούν ότι ο κ. Βενιζέλος, θέλει να εκκαθαρίσει το ηγετικό όργανο του Κινήματος, από στελέχη των οποίων οι απόψεις κινούνται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου (για τις περιπτώσεις Κακλαμάνη, Τριαντάφυλλου), από στενούς πολιτικούς φίλους της Φώφης Γεννηματα (ο κ. Όθωνας θεωρείται ο οργανωτικός της σύμβουλος) ή από παράγοντες που φλερτάρουν με την ιδέα στρατηγικής σύμπλευσης με την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ (Τσιόκας).

Σημειωτέον ότι και οι τέσσερις συμμετείχαν εξ οφίτσιο στην κεντρική επιτροπή ως βουλευτές τότε (το 2013) ή πρώην βουλευτές, που είχαν εκλεγεί στις εκλογές του Μαΐου 2012, αλλά δεν τα είχαν καταφέρει τον Ιούνιο. Ο αποκλεισμός πάντως από τη σημερινή κεντρική επιτροπή δεν ίσχυσε για όλους τους πρώην βουλευτές, δεν υπήρξε δηλαδή η εφαρμογή ενός γενικού κανόνα για πρώην βουλευτές, παρά μόνον επιλεκτικά «χτυπήματα», με αυτές τις καθαιρέσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ