25.5.2015 16:07

Ο αποχαιρετισμός του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου στον Μ. Σορμαϊνη

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μανώλης Σορμαϊνης τον οποίο το κοινό της Χίου γνώρισε μέσα από την παράσταση «Εχθροί εξ αίματος» του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου τον περασμένο Μάρτιο.

Για τον άδικο χαμό του καλλιτέχνη το ΔΗΠΕΘΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο πρόεδρος τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βορείου Αιγαίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για το χαμό του ηθοποιού και σκηνοθέτη Μανώλη Σορμαΐνη.
Ο Μανώλης Σορμαΐνης πάλεψε με την ασθένειά του έως την τελευταία στιγμή, με γενναιότητα και αισιοδοξία .

Γεννημένος στην Αθήνα, απόφοιτος  του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου του Λεωνίδα Τριβιζά  (1981), έλαβε μέρος σε πάνω από 100 παραστάσεις αρχαίου και σύγχρονου δράματος του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, με τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας καθώς και με δεκάδες ιδιωτικούς θιάσους. Η δουλειά του στην τηλεόραση περιελάμβανε πολλά σήριαλ, ντοκιμαντέρ για τη λογοτεχνία καθώς και θέατρο μεταφερμένο στην τηλεόραση.
Έως το τέλος της ζωής του, την 24η Μαΐου 2015, ο Μανώλης Σορμαΐνης παρέμεινε στις επάλξεις του πολιτισμού, ταγμένος και αφιερωμένος κυρίως στο θέατρο και στις μουσικές συνθέσεις. Τελευταία του εργασία ήταν η σκηνοθεσία του έργου «Εχθροί εξ Αίματος» του Αρκά, στο Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο το Μάρτιο του 2015.
Το Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου αφιερώνει στο συνεργάτη του -σκηνοθέτη- Μανώλη Σορμαΐνη το σύνολο των παραστάσεων του έργου “HIMMELWEG” που θα παρουσιαστεί στις 4 Ιουνίου 2015».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ