27.1.2015 18:01

Ο Αβραμόπουλος κατά πάσα πιθανότητα η πρόταση Τσίπρα για την Προεδρία

Έντονες είναι οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα είναι η πρώτη προτεραιότητα του νέου πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.
Στις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησαν πληροφορίες για συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Κώστα Καραμανλή οι οποίες όμως διαψεύδονται από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. 

Ο κ. Καραμανλής τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν συζήτησαν για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο κ. Καραμανλής πάντως συζητήθηκε στην χθεσινή συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο. Ενώ όμως από το περιβάλλον Καραμανλή απορρίπτεται το ενδεχόμενο αντίθετα υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει ήδη υπάρξει συνεννόηση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον κ. Τσίπρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το περιβάλλον του ο κ. Αβραμόπουλος θεωρεί ότι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτός αν ο κ. Τσίπρας αλλάξει άποψη. 


Ο κ. Αβραμόπουλος φέρεται να έχει ενημερώσει κορυφαία στελέχη της ΝΔ ότι στην περίπτωση που του γίνει πρόταση θα την δεχθεί. Είναι αμφίβολο όμως αν έχει ενημερώσει σχετικά τον κ. Σαμαρά. Άλλωστε είναι ο λόγος που συναντήθηκαν πριν τις εκλογές και διαφώνησαν όπως μάλιστα λέγεται σε έντονο κλίμα. 

Από την πλευρά του κ. Σταύρου Δήμα συνομιλητές του λένε ότι στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας προτείνει άλλο πρόσωπο εκείνος δεν θα υποβάλλει ξανά υποψηφιότητα αφού είναι σταθερά υπέρ της συναίνεσης και θέλει να διαφυλαχθεί το κύρος του θεσμού της Προεδρίας. ΈΤσι όμως έρχεται προ τετελεσμένων ο κ. Σαμαράς ο οποίος ακολουθεί συγκρουσιακή τακτική τις πρώτες ημέρες της αντιπολίτευσης. Σε περίπτωση όμως που ο κ. Τσίπρας προτείνει Αβραμόπουλο -κάτι που εκείνος θα δεχθεί- και ο κ. Σαμαράς προτείνει άλλον υποψήφιο τότε κορυφαία στελέχη της ΝΔ λένε στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους και διαμηνούν ότι θα ψηφίσουν Αβραμόπουλο όποιες κι αν είναι οι συνέπειες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ